בן 5 חודשים שונא בטן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/05/2013 | 13:33 | מאת: נועה

שלום בני בן חמישה חודשים ושונא להיות על הבטן . שוכב על המרפקים ולא מישר ידיים ומרים את הראש והחזה אבל נשאר ככה לא יותר מ2-3 דקות ואז דוחף את היד לפה ומתקשה להשאר למעלה( גם כשיש לו צעצוע מולו)עושה נסיונות להתהפך לגב אבל עוד לא מצליח. מתחיל לבכות אחרי 5-10 דקות. מהגב הוא מתהפך לשני הצדדים וחזרה. האם כדאי בשלב הזה לבקש הפניה למכון להתפתחות הילד? יש לציין שנולד בשבוע 37 במשקל קצת נמוך(2400) תודה

נועה שלום,מבחינת הגיל , המתוק עדיין בתחום הנורמה לגילו - התהפכות לשני הצדדים מצופה בגיל 6 חודשים. אני ממליצה לנסות לגרות אותו יותר להישענות על הזרועות בעת שכיבה על הבטן - ולא רק הישענות על המרפקים - את זאת ניתן לעשות על ידי שמיכה מגולגולת שאת שמה באיזור החזה שלו - כאשר הידיים שלו קדימה ומעל השמיכה המגולגלת . בצורה זו, אנו מרחיקים אותו מעט מהמשטח ואז הוא זקוק להישענות על הידיים על מנת להתייצב. 5-10 דקות כמה פעמים ביום זה בסדר - כלומר - אם הוא בוכה תוך כדי - אז להפוך אותו לתנוחה שהוא אוהב, אבל , אם את משחקת איתו תוך כדי הרמת הראש ומדברת אליו - אז הוא יהיה מוכן לעשות זאת כמה פעמים ביום למשך 5-10 דקות וזה טוב. אני ממליצה להמתין לביקור של גיל 6 חודשים בטיפת חלב - ובמידה ולא יתקדם עד אז מבחינת טונוס השרירים בחגורת הכתפיים - אז אפשר יהיה להתיעץ עם פיזיוטרפיסטית דרך המכון להתפתחות הילד.

מנהל פורום טיפת חלב