תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/05/2013 | 12:42 | מאת: קרן

בני בן 5 חודשים סובל מעור אוטופי . רופא העור נתן לו קרם לחות ועוד כמה טיפים וזה עוזר פלאים. שאלותי: 1) עד איזה גיל בעיית העור תימשך? זה לכל החיים? 2) הרופא ציין שכנראה הסיבה היא מחסור בויטמין שהוא נולד בלעדיו? את יודעת מה הוא הויטמין ? (כי אני לא זוכרת ...) 3) וסדר יום לתינוק בגילו , מתי לרוב התינוקות בגילו לוקחים תנומה במהלך היום ? רק שתדעי שבמהלך כל הלילה הוא ישן בלי להתעורר לרוב עד הבוקר. תודה ויום טוב קרן

בוקר טוב קרן, מצב של אטופיק דרמטיטיס הינו מצב שכיח בתינוקות - ויש כ10-15% מהתינוקות שסובלים ממצב זה - עור יבש, מגורה ומגרד. לא ברור מה בדיוק הגורם לה - אבל יש נטייה משפחתית לאטופיק דרמטיטיס - כלומר עם לתינוק יש , סביר כי לאחד ההורים יש גם נטיה לאטופיק דרמטיטיס. לא מצאתי בספרות שום איזכור לגבי חוסר ויטמין כגורם למצב העור !! ילדים עם אטופיק נוטים להזיע יותר - וגם זה גורם להגברה של הגרד - ולכן הטיפול היומיומי החשוב ביותר כדי לשמר את מצב העור כדי שלא יחמיר זה הוספת לחות לעור - ובמקרה של תינוק בכל אמבטיה לשים שמן אמבטיה. אטופיק דרמטיטיס הינו מחלה כרונית - כלומר היא יכולה להישאר לתמיד - אבל - ברוב הילדים המצב זמני וחולף, אם כי תמיד ייתכנו התפרצויות של יובש במהלך החיים - בייחוד כתגובה לחילופי עונות, או למאכלים מסויימים, או אפילו למתח וחרדה. תינוקות בני 5 חודשים - אמורים לישון כ5 שעות במהלך היום מחולקים ל3 פרקי שינה.בד"כ פרק השינה הראשון הינו כשעה עד שעה וחצי אחרי ההתעוררות משנת הבוקר, אח"כ פרק שינה בצהריים , ופרק שלישי קצר יותר בשעות אחה"צ המאוחרות. לגבי שנת לילה רצופה - זה מעולה!!!! המשך יום נעים!

09/05/2013 | 10:58 | מאת: קרן

מנהל פורום טיפת חלב