מי מלח לניקוי אף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/05/2013 | 21:52 | מאת: קטיה

שלום רב, בן שלי בן 4.5 חודשים, רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש על בסיס יום יום במי מלח עלל מנת לנקות את האף. אם לא מה יכול לעזור בקלות לנקות את האף?

קטיה שלום, מטרת מי מלח היא או לייבש את הנזלת - במידה ויש לו נזלת או לגרום לו לעשות אפצ'י על מנת שהנזלת יצא. כך שאם אין לו שום הפרעה באף - למשל - אין נזלת /אף סתום שמפריע לו לאכול או לישון - אין צורך בטיפול במי מלח. אם יש לו נזלת או אף סתום שמפריע לו לאכול או לישון - אז אפשר לטפטף כמה טיפות של מי מלח לאף . אם הנזלת ממשיכה מעבר לשבוע - או מלווה חוסר שקט - כדאי לפנות לבירור אצל הרופא הילדים המטפל.

09/05/2013 | 11:20 | מאת: קטיה

רנה שלום, איך אפשר להוציא את החננות שיושבות עמוק בפנים של האף. אני בבוקר מנקה את האף עם הקיסם צמר גפן, אך במשך היום חננות בפנים ניות גדולות וזה מפריע לו לנשום( מופיעים צלילים של צפצוף או צליל כמו שחזיר עושה). אז אני משפריצה לו פעם או פעמיים לכל צד ושואפת את החננות. אם אף יבש זה פשוט לא יוצא. אם יש עוד דרך לנקות לו את האף אשמח לשמוע. תודה.

מנהל פורום טיפת חלב