מה להלביש?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/05/2013 | 20:23 | מאת: דנה

בתי בת 7 חודשים. נהגתי חהלביש אותה 2 שכבות ארוך למעלה ואחת למטה בלילה ולכסות אותה. עכשיו כבר ממש חם. היא ישנה עם חלון סגור אך לא הרמטי כך שנכנס אויר (אחרת יש רעש ופוחדת גם מיתושים וכו). בחדר יש בין 24-25 מעלות. מלבישה לה אוברול ארוך דק אך בלי רגליות ולא מכסה. אני עצמי מתכסה בלילה וכמובן כשחם מורידה או כשקר מתכסה שוב. איך אדע מה מתאים לה?

דנה שלום, בגד אחד ארוך ודק בלילה הוא סביר לשינה במזג אויר כזה - את הבגד הארוך היא צריכה כדי למנוע עקיצות יתושים ולאו דוקא לשמר חום - בייחוד שבחדר יש 24-25 מעלות. במרוצת החודשים הקרובים שמזג האויר יתחמם עוד יותר חשוב לשמור על טמפרטורה של 22 מעלות בחדר - כדי שלא יהיה למתוקה חם מדיי במהלך הלילה. לרוב התינוקות בגיל זה קשה להישאר מתחת לשמיכה שלהם - כיון שהם מתהפכים , ומסתובבים סביב הציר של עצמם - וקשה לצפות כי עקב התנועה מתוך שינה הם יישארו מתחת לשמיכה - ולכן לא כדאי לסמוך על השמיכה כמקור לחימום או הגנה מעקיצות יתושים. בגיל זה הם בד"כ מזיעים כשחם להם מדיי - ולכן אם את שמה לב שהיא קמה מזיעה - אז כדאי להחליף את החלק העליון של הבגד בבגד קצר - או לגרום לקירור החדר על ידי מאוורר או מזגן - כדי שיגיע לכ22 מעלות. שיהיה לנו קיץ נעים!

מנהל פורום טיפת חלב