שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/05/2013 | 10:54 | מאת: אני

האם שלב הזחילה לאחור הכרחי? בני בן שבעה חודשים וזוחל גחון רק קדימה מתי מצופה ממנו לעמוד ולזחול רגיל?

שלום! אין שום הכרח לזחול אחורנית - וזה מצויין שבגיל 7 חודשים המתוק זוחל על גחון קדימה. - זה משקף כי גם חגורת הכתפיים שלו, וגם טונוס השרירים של הרגליים שלו חזק מספיק על מנת לדחוף את הגוף קדימה. הזחילה הזו על גחון ישתכלל לזחילה על 6 בד"כ תוך חודשיים - כלומר סביב גיל 9 חודשים, ויחד עם זה, הוא ילמד להתיישב ולמשוך את עצמו למצב של עמידה. תהני מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב