שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/05/2013 | 13:08 | מאת: מיכל

בני בן 4 חודשים תינוק בריא מתפתח נפלא , סובל מאדמומיות בלחיים לפעמים בבית השחי לפעמים בבטן אחרי שמורחים לו משחה זה עובר לו וחוזר לפעמים . 1)מה זה יכול להיות לדעתך? 2) האם זה עור רגיש או שזה יכול להיות עור אטופי? 3) והאם זאת תופעה ששיכחה אצל תינוקות קטנים ? תודה מיכל

מיכל שלום, על פי התיאור זה אכן תיאור של עור אטופי - עור רגיש בד"כ על בסיס איזה שהוא אלרגיה - ונוטה מאד לעבור במשפחה (כלומר יתכן ואת או אבא של הפשוש גם עם נטיה אלרגית כלשהו - שאצלכם יכול להתבטא בעור או בכל צורה אחרת ואצל התינוק הוא מתבטא בעור מגורה). אני מניחה שהמשחה עוזרת - כי זה מוסיף לחות לעור המגורה. בכל מקרה זו אכן תופעה שכיחה אצל תינוקות, ורצוי לגשת לבירור וקבלת טיפול אצל רופא הילדים המטפל - במידה וזה מחמיר או שזה מגרד לו (וכיון שהוא לא יודע בדיוק לגרד את עצמו הוא נוטה לשרוט את העור).

מנהל פורום טיפת חלב