תינוק בן שבוע

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/05/2013 | 09:24 | מאת: עמית

נולד לנו תינוק לפני 8 ימים ויש לו מספר תופעות שהייתי מעוניין לקבל את התייחסותכם לגביהם . א. יש לו הפרשה רצינית מהעין שלא מאפשרת לו לפתוח אותה. ב. לעיתים גב כף היד שלו מעט כחולה. ג. הקקי שלו קצת ירוק.

עמית שלום, מזל טוב! א. לגבי ההפרשה בעין - יש לפנות לבירור אצל רופא ילדים מטפל לודא שזה לא דלקת שמצריכה טיפות עיניים. יש סיכוי שזה הפרשה כתוצאה מצינור דמעות סתום (תופעה מאד אופיינית לגיל זה) ואז הטיפול הוא נקיון של העין עם צמר גפן טבול במים רתוחים פושרים או תמצית תה או אפילו חלב אם (ואז הוא יצליח לפתוח את העין). במידה ואכן זו דלקת הנקיון ימנע מהדלקת להחריף - עד שתגיעו לרופא לקבלת טיפול. לגבי גב כף היד הכחולה - גם במקרה זה מומלץ בדיקה רפואית . ולגבי הקקי שלעיתים ירוק - אם הוא יונק - זה יכול להתאים למצב של משהו בתפריט של אמא שלו שגורם לו לקקי ירוק - למשל , איזה פרי הדר, או מלון וכו'. אם הוא ניזון מבקבוק - אז כדאי גם במקרה זה בירור אצל רופא הילדים המטפל - לודא שאין וירוס מעיים. בקיצור, יש לכם מספיק סיבות מוצדקות לביקור אצל רופא ילדים מטפל. שיהיה סופשבוע נעים !

מנהל פורום טיפת חלב