בת 7 חודשים וזחילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/05/2013 | 09:00 | מאת: שרון

הבת שלי בת 7 חודשים, היא מתהפכת מבטן לגב ומהגב לבטן לימין ולשמאל אבל היא לא מראה סימני זחילה או או עמידה על 6. האם זה תקין בגיל הזה? איך ניתן לעודד אותה להגיע לעמידה על 6? האם בגיל הזה ילד כבר צריך להתחיל להבין איפה אור - כשמראים לו? תודה רבה!

שרון שלום, מבחינה התפתחותית היא עושה בדיוק מה שהיא אמורה לעשות - וזה להתהפך לשני כיוונים וגם להסתובב סביב הציר של עצמה. השלבים הבאים של ההתפתחות זה זחילה על גחון (בד"כ לכיוון אחורנית) אח"כ מתחילים לזחול גחון קדימה "זחילת חיילים", ומדי פעם נסיון לעמידה והתנדנדות על 6 ורק לקראת גיל 9-10 חודשים זחילה של ממש. כך שחוץ מלאפשר לה הרבה שעות רצפה/משטח עם גריה מסביב - אין צורך לעשות משהו מיוחד כדי לקדם את הזחילה. לגבי הבנה של פקודה פשוטה כמו איפה האור, או לעשות ביי ביי - גם אבן דרך התפתחות זו - מתאימה לגיל 9 חודשים - כך שחוץ מלעשות איתה את הפעולה כדי שבעוד חודשיים היא תדע לחקות זאת ולעשות בעצמה, אין צורך בשלב זה להתערב. ככלל, כל פעם שהמתוקה עושה משהו חדש - שהיא לא עשתה לפני חודש- זה אומר שהיא מתקדמת בהתפתחותה וזה מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב