תינוקת בת 6 חודשים - פיפי בלילה והזעה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/05/2013 | 08:10 | מאת: רפאל

שלום, הבת שלי בת 5 וחצי חודשים, אוכלת בשעה 20:00 כ -120 תמ"ל ואז הולכת לישון בדר"כ עד 05- 06 בבוקר. ביומיים האחרונים כשאני מחליף לה בבוקר הטיטול מרגיש יבש. שאלותיי - 1. האם תקין ? 2. האם יתכן שעושה מעט פיפי והוא מתאדה כי חם ? הערה - ביומיים-שלושה האחרונים בהם חם, נראה שהיא מזיעה יותר מכרגיל בעיקר אחרי האוכל ( אנו מלבישים בגד גוף מכותנה שרוול קצר+מכנס 3/4) ומכסים בשמכת פיקה. תודה רבה

רפאל שלום, זהו יופי של שנת לילה לגילה של המתוקה. יתכן והחיתול יבש - כיון שבימים האחרונים מאד חם, ואולי כמות הנוזלים היומית שהיא צורכת לא השתנה (כלומר היא שותה אותו כמות במהלך היום אך מזיעה יותר - ואז יש פחות שתן. כך שאם ממשיך להיות חם כמו בימים האחרונים - אפשר לנסות להציע לה מעט מים במהלך היום, או לתת לה עוד 30 מ"ל של תמ"ל (כלומר 150 מ"ל) לפני השינה. לגבי אידוי השתן בחיתול - לא צפוי שיקרה. לגבי ההלבשה - בגיל 5 חודשים אפשר להלביש בגדים קצרים בימים חמים כמו אלה - ואם יש מזגן - אז אפשר להוסיף מכנס ארוך וגרביים. וכיסוי בשמיכת פיקה זה מצויין. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב