בת 8 חודשים לא זוחלת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/04/2013 | 15:45 | מאת: אמ

שלום הבת שלי בת 8 חודשים.זוחלת לאחור כבר חודשיים,מסתובבת סביב ציר,עולה על 6 אבל לא זוחלת קדימה בכלל. איך אוכל ללמד אותה לזחול קדימה? תודה

שלום, על פי גילה של המתוקה היא השיגה את אבני ההתפתחות המוטוריים לגילה, כך שפרט לגריה על ידי מתן אפשרות להרבה זמן רצפה - אין צורך לעשות משהו מיוחד לגרום לה לזחול קדימה. בד"כ זה השלב הבא של ההתפתחות - אחרי הסתובבות סביב ציר של עצמה, זחילה אחורנית, זחילת גחון, עליה על 6 וכו'.אפשר לשבת מאחוריה כאשר הוא עולה על 6- כך כשהיא מתנועעת על 6 היא תוכל להתקדם ולא ללכת אחורנית - כי את למעשה מהווה מחסום אחורי . ברוב המקרים , התינוקות זקוקים לזמן המתאים להם להשלים את הזחילה בקצב שלהם, ומבחינת הגיל התינוקת המתוקה לא נמצאת בעיכוב התפתחותי. שיהיה המשך שבוע מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב