בן 5.5 חודשים אוכל מעט

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/04/2013 | 09:46 | מאת: טלי

היי רנה, בבני בן 5.5 חודשים, ניזון בעיקר מחלב אם שאוב, קצת מטרנה וטעימות של מוצקים (4-5 כפיות).עלה במשקל באופן תקין (נולד 3 ק"ג וכיום שוקל בסביבות 7.3 ק"ג). הוא לא אכלן גדול ובד"כ אוכל 4-5 ארוחות ביום, 150 מל' בכל ארוחה. לאחרונה היה חולה (חום לא מוסבר כמה ימים) וכבר כמה ימים לאחר שהבריא אוכל ממש מעט, בסביבות 100 בכל ארוחה. האם יש מקום לדאגה?יש לציין כי הוא נראה חיוני ותינוק נוח ושמח. תודה

טלי שלום, יש הרבה תנודות בתיאבון סביב תקופה של מחלה - ולכן ניתן לצפות כי גם התיאבון של המתוק השתנה בעקבות כמה ימים של מחלה. אם הוא עדיין"סוחב" את הגורם למחלת חום - אזיי עדיין סביר כי התיאבון שלו לא חזר לקדמותו (לפי גילו זה מתאים לבקיעת שיניים בייחוד שבמהלך היום הוא מתנהג חיוני ושמח). אם התיאבון לא ישתנה לטובה בימים הקרובים, כדאי לפנות לרופא המטפל להמשך בירור. המשך שבוע בריא ומצויין!

מנהל פורום טיפת חלב