עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/04/2013 | 12:30 | מאת: מאיה

שלום!יש לי תאומם שבבית חולים ניזון מסימילק פגים תקופה של חודש ואח"כ החלפתי לו למטרנה פגים בגלל הגזים קשיםואחרי התלבטות קשה החלטתי להחליף לנוטרילון ורק היום התחלתי והשאלה היא האם זה מתאים לפגים הבנתי שיש לו רכיב שחסר אומגה 3/6 מה אליי לעשות את האמת אני לא רואה בנתים שום שינוי ואני מפחדת שאולי הוא לא מקבל מה שצריך הוא בן שלוש חודשים נולד בשבוע 35 מה אליי לעשות מה יתאים לו?

מאיה שלום, השימוש בתמ"ל פגים מיועד לפגים בגלל תכולה קלורית יותר גבוהה, וגם תכולת ברזל ומינרלים יותר גבוהה. יש חילוקי דעות לגבי הטווח של השימוש בפורמולת פגים - יש הממליצים עד שהפג מגיע למשקל מעל 3 קג', יש הממליצים לתת את פורמולת הפגים עד גיל 3 חודשים, יש עד 6 או 9 חודשים ויש אפילו הממליצים להמשיך עד גיל שנה. לכן - חשוב להתייעץ עם רופא הילדים המטפל לגבי החשיבות של שימוש המשך בפורמולת פגים עבור התינוק שלך (כי הוא יקח בחשבון גם את שבוע ההריון שבו נולד, וגם את הגדילה וההתפתחות שלו. ).לגבי התזונה שלו כעת לאור כאבי הבטן מגזים - נוטרילון קומפורט - זהו נוטרילון עם חומצות שומן אומגה 3 ו6 - וכיון שהחלבון בו מפורק יותר וריכוז הלקטוז נמוך יותר - הוא מתאים לתינוקות הסובלים מגזים . אפשר להתייעץ עם רופא הילדים המטפל האם אפשר לשלב בין הנוטרילון קומפורט לבין פורמולת פגים בארוחות לסירוגין. המשך שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב