אכילת מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/04/2013 | 10:18 | מאת: שרון

שלום, הבת שלי בת חצי שנה ואני נותנת לה שתי ארוחות של מוצקים במהלך היום. בבוקר פרות ובצהריים תערובת של בטטה, תפוא, קישוא גזר ולפעמים מוסיפה לזה גם עוף. רציתי לדעת מה הכמות שהיא צריכה לאכול - כמה זו בעצם מנה? והאם אני צריכה להשלים לה גם הנקה? האם יכול להיות שאחרי שעה, שעה וחצי היא רוצה לינוק? תודה רבה!!

שרון שלום, מנה שמחליפה הנקה בגיל זה הינו בין 150-200 מ"ל - שהם שווים לכוס. כלומר אם ביתך מסיימת כוס של מרק ירקות (ורצוי שבכל מנה יהיה עוף/הודו/בקר) - סביר כי היא לא תהיה רעבה לעוד חלב - ובמקרה והיא מחפשת אחרי סיום הארוחה - רצוי קודם להציע לה מים - כי המרק מצמיא.. במידה והיא לא מסיימת מנה שלמה - ואחרי כמה דקות היא מראה סימנים שהיא עוד רעבה - אז יש להשלים עם הנקה. תזכורת - יש להתחיל לתת ברזל במינון של 15 מג' ליום (=6 טיפות). אפשר להעשיר את המרק עם אפונה, עדשים, גריסים. את הפירות אפשר להעשיר בטחינה,שקדיה, אבוקדו. בכל מקרה , החשיפה היא הדרגתית על פי הקצב של המתוקה - גם אם היא אוכלת רק 2 כפיות ליום ומעדיפה להשלים עם הנקה, או לחילופין אוכלת מנה שלמה של כוס - וזה על חשבון ארוחה של הנקה. לג' בעומר שמח!

מנהל פורום טיפת חלב