המשך שאלת החיסון בהקשר לירושלים - דחוף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/04/2013 | 02:43 | מאת: דליה

רנה שבוע טוב ( פתחתי הודעה חדשה כי לא הייתי בטוחה שתראי כי יש הרבה שאלות אחרי) תודה שוב על תשובתך הקודמת ותודה שהסבת את תשומת ליבי על ירושליים כפי שכתבתי בהודעה הקודמת החלטתי לפצל ובתחילה לעשות את המחומשת ורק אחרי חודש את הmmrv ההחלטה היתה שלמה לי אבל כשקראתי את תגובתך בעניין ירושלים אני שוב בהתלבטות החתונות בפ"ת והשבת חתן בטבריה ועוד שתי עובדות 1. אחי גר בירושלים ויש לו משפחה ברוכת ילדים ( טווח של שנה+ עד גיל עשר) אני יודעת שגיסתי מחסנת את הילדים עפי ההנחיות של טיפת חלב אבל אולי הם נחשפו 2. גם בחתונה וגם בשבת חתן של האחיין שלי יהיו כ25 ילדים בגיל שנה- עשר, מאיזור המרכז והדרום וירושלים שהולכים לגן או לחדר שאלתי מה היית עושה לאור העובדות הנ"ל האם היית משנה ומחסנת קודם את ה mmrv כי היא תהיה במגע עם הילדים הנ"ל ?????? ןמאחלת שיעבור בשלום בלי תופעות לוואי תודה שוב על תשובותייך שבוע טוב ומבורך דליה החיסון כבר מגיע וצריכה לקבל החלטה שלמה בעניין

דליה שלום, אכן זו התלבטות. אני , כ"נציגת" משרד הבריאות צריכה לידע אותך לגבי מקרי החצבת בירושלים - ולכוון אותך לעשות את החיסונים במועד. אמנם השמחות לא תהיינה בירושלים , אך כפי שציינת - יהיו אורחים ירושלמים - שבגילאים שאת ציינת סבירות גבוהה שהם כבר מחוסנים (שווה לשאול את גיסתך לגבי עניין זה רק כדי להוריד ממך את החששות), ולכן ההמלצה שלי היא לחסן בMMRV במועד . יש לקחת בחשבון שתופעות הלואי לא מופיעות אצל כולם אז יתכן והם יפסחו על ילדך. אבל מצד שני גם הדבקה מחצבת - זה גם לא דבר שקורה כל יום ...ולכן ההחלטה נשארת שלך - תשקלי את כל הנתונים וכל החלטה שתקבלי תהיה ההחלטה הנכונה (ממילא אנו לא יכולים לנבא למי יהיו תופעות לואי, ומה הסיכון הממשי בהידבקות בחצבת). בהצלחה בהחלטות ושוב מזל טוב ושירבו שמחות!

29/04/2013 | 17:31 | מאת: דליה

על mmrv היום בזריקה אחת ואת המחומשת והפרבנר בפעם הבאה שאלה לגבי הmmrv - מה כמות החומר שיש באמופולה כי האחות רק הכניסה את הזריקה וכבר הוציאה ואני מתהלכת עם תחושה שאולי היא לא הזריקה את כל החומר זה לא הרגיש לי כך בחיסונים קודמים אולי זה סתם הרגשה שלי והיא פשוט זריזה בגלל זה אני שואלת בייחס לחיסונים קודמים האם כמות החומר קטנה יותר תודה על הכל דליה

דליה שלום, בע"ה הכל יעבור בשלום ותגיעו לשמחות בשמחה!! לגבי החיסון - כל החיסונים שניתנים בטיפת חלב בזריקה הם חצי מ"ל - אכן כמות מאד קטנה. בחיסון MMRV - החיסון הוא בזרוע - חיסון תת עורי ולא לתוך השריר - לכן מתאים שהזריקה היתה מאד מהירה - כי זה כמעט ולא כואב ואז אין התנגדות של התינוק . (בזריקה בירך = הזריקה היא בשריר - וזה לעיתים לוקח יותר זמן להזריק כיון שהתינוק כתגובה "עושה שריר" - ואז החומר נכנס יותר לאט. ללא שום קשר - למרות שכל החיסונים הם חצי מ"ל - גם אם נשאר קצת חומר במזרק בעת חיסון MMRV - עדיין יש סיכוי גדול ליצירת נוגדנים ברמה מצויינת כי התאים המציגים אנטיגנים נמצאים ברקמה התת עורית - לכן יצירת הנוגדנים היא מהירה.

מנהל פורום טיפת חלב