תינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/04/2013 | 20:57 | מאת: עינת

שלום רב, בני יהיה מחר ב"ה בן 4 שבועות. יש לי 2 שאלות. מתנצלת מראש אם הן קצת שאלות תם אבל זהו ילדי הבכור (וכידוע ילדים לא מגיעים עם הוראות הפעלה:) 1. עד איזה גיל יש להלביש לתינוק 2 שכבות? ימים אלו הנם ימי חמסין ולכן, בבית הלבשתי לו שכבה אחת כי נראה לי שחם מדי עם שתיים. האם פעלתי נכון? והאם במידה ואנו יוצאים מהבית בימים אלו יש להמשיך ולהלביש לו 2 שכבות או שניתן להסתפק בשכבה אחת ושמחה דקה? 2. בני ניזון מחלב אם שאוב משולב עם מספר מנות סימילאק במהלך היום. בשוק קימים בקבוקים ופטמות שונים מותאמות גיל. עד עתה האכלנו את האוצר עם בקבוקים ופטמות המותאמים לגיל 0+ מהו התבחין/הסימן שאדע כי עלי להחליף לו פטמה בבקבוק לגיל 1+ האם יש להחליף כבר מחר שיהיה בן חודש ב"ה או שיש סימן אחר (דוגמת האטה ביניקה מהבקבוק וכו') שיסמן הצורך בהחלפת הפטמות בבקבוק? תודה מראש ושבוע טוב!

שבוע טוב עינת! ההמלצה לגבי לבוש בכל ימות הקיץ הישראלי הינו בגד אחד ארוך ודק עד גיל 6 שבועות ואחרי זה בהתאם לתנאים בבית וליכולת של התינוק לווסת לעצמו את טמפרטורת הגוף - אפשר אפילו קצר. על כן פעלת נכון מאד בכך שהלבשת לו היום בגד אחד (כבר יש לך אינסטינקט אימהי !!). במידה ואת חשה כי גם עם הבגד הזה חם לו - למשל אם הוא מזיע בקו העורף - אז אפשר לשים לו בגד עליון קצר - אך להשאיר את הרגליים עם בגד ארוך (ככלל כשאת בספק לגבי הבגדים - גם בימי הקיץ אם את לא בטוחה האם בגדים קצרים הם מספיקים עבורו אפילו אם הוא מעל גיל 6 שבועות-ההמלצה להוסיף גרביים - גם אנו המבוגרים תמיד יהיה לנו יותר חם עם גרביים מאשר בלעדיהם). לגבי ההאכלה מבקבוקים - אין סימן אחד מדוייק - כדי לדעת עם לעבור לפיטמה עם זרימה יותר מואצת - זה אכן תלוי ביכולות של התינוק שלך לינוק מהבקבוק בקצב שמתאים לו. אך אם את רואה שההאכלות לוקחות הרבה זמן , אולי כי הפיטמה בעלת זרימה איטית מדיי - אפשר לנסות להעלות לפיטמה בעלת זרימה מהירה יותר - אם התינוק מסתדר עם זה ולא פולט יותר מדיי תוך כדי ההאכלה - זה בד"כ סימן שהגדלת הפיטמה היתה בזמן .אך אם כעת הוא אוכל ללא קושי, ולא מתוסכל מקצב הזרימה - אפשר להמשיך עם הפיטמה שהוא מכיר , ורק להיות ערים לסימנים שהוא משדר (סימן נוסף מעבר לההאכלות ארוכות הינו שהתינוק לא גומר את המנה - ונרדם באמצע - כיון שהוא הוציא כל כך הרבה אנרגיה לינוק מהבקבוק בכלל שחור הפיטמה קטן מדיי - אז הוא נרדם באמצע ההאכלה ולא מסיים - זו גם דוגמא לצורך לנסות להעלות מספר בפיטמה) . המשיכי להנות מהאוצר ושיהי ל"ג בעומר שמח!

27/04/2013 | 21:37 | מאת: עינת

תודה רבה על התשובה הנרחבת והעזרה!

מנהל פורום טיפת חלב