מזון לא מעוקל בצואה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/04/2013 | 20:48 | מאת: טלי

שלום רנה, בני בן 5 חודשים, במשקל תקין וניזון בעיקר מחלב אם וטעימות.לאחר מתן בטטה וגזר ראיתי שהמזון יצא בצואה לא מעוקל - בדיוק באותו מראה כפי שנכנס. האם זה תקין? יש לציין כי התינוק אוהב מזון מוצק, נהנה מטעימות וטעם כבר כ 8 סוגי פירות וירקות. תודה

טלי שלום, יציאות עם תכולת מזון לא מעוקל - מאד אופיינית - וגזר הוא אחד הירקות הכי אופיינים ליציאה בצואה בצורה לא מעוכלת.(בשלב מאוחר יותר - גם תירס עושה את זה) אפשר להמשיך לתת מכל הירקות - למרות שלא הכל מתפרק או נספג במעי.

טלי, הסיבה היחידה להימנע ממאכלים שלא עברו עיכול במעי - הינה אם זה גורם לרגישות בעור - כלומר לתפרחת חיתולים.

מנהל פורום טיפת חלב