התפתחות של התינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/04/2013 | 13:45 | מאת: YASMIN

רנה שלום, יש לי עוד שאלה.... בתי בת 7 חודשים, בגיל 4-5 חודשים הייתה משמיעה כל מיני קולות מצחיקות, כמו שניסתה לדבר בספה שלה, וכבר מזמן לא שמעתי ממנה כלום. עכש'ו היא לא משמיע בכלל קולות. היא צוחקת בצחוק כש מצחיקים אותה, ילדה חיונית ושמחה. רציתי לדעת האם זה תקין? מה עוד צריך לדעת לעשות תינוק בגיל 7 חודשים? תודה

יסמין שלום, הרבה תינוקות נוהגים "לשים בצד" תחום התפתחותי מסויים כאשר הם עסוקים בתחום התפתחותי אחר. גיל 7 חודשים הוא גיל של רכישת אבני התפתחות מוטוריים מאד אינטנסיבי - מתהפכים ל2 כיוונים, מתחילים לזחול על גחון , ולעיתים כבר מנסים להתרומם על הידיים לקראת זחילה על 6 (אבל בד"כ יורדים שוב לזחילת גחון - כיון שזחילה על 6 עושים בד"כ קרוב יותר ל9 חודשים). בנוסף היא מסתובבת סביב הציר של עצמה - כך שהיא סופגת המון גריה מסביב, היא מצליחה להעביר צעצועים מיד ליד, והיא לקראת התפתחות של מוטוריקה העדינה - כאשר לקראת גיל 9 חודשים היא תוכל לתפוס דברים קטנים עם האצבעות שלה (כאשר עכשיו התפיסה היא בעזרת כל האצבעות ביחד או כל כף היד).אני מניחה שהיא כעת עסוקה בכל זה, כולל הטעמים החדשים ומרקמים שונים של אוכל - והחלק "המילולי" כעת בהמתנה. יש להמשיך לגרות אותה - על ידי דיבור איתה,(השפה מתחילה מחיקוי) - למשל אפשר להתחיל להגיד לה "איפה האור" ולהצביע למעלה יחד איתה - וכך תוך חודשיים - כאשר תשאלי אותה איפה האור - היא בעצמה תצביע למעלה. כנ"ל לגבי עשיית "ביי ביי" - כאשר הולכים - אפשר לעשות איתה את התנועה של "ביי ביי " עם היד - וסביב גיל 9 חודשים - היא תעשה גם את התנועה הזאת - ויתכן ואף תלמד להגיד "ביי ביי (שיכול להישמע כ"בה בה "}.מומלץ לשבת איתה לקרוא ספרים - הספר לא צריך להיות מאד מילולי - מספיק שבדף אחד יהיה תמונה של בית - ותגידי לה - הנה בית. או תמונה של אוטו - ותגידי לה - הנה אוטו - ואת יכולה להשמיע לה רעש של מנוע -המהמהמ. אפשר גם ספר של חיות - ולהשמיע לה את הקול של כל חיה. שיהיה לך סופשבוע מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב