תזונה לתינוקת בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/04/2013 | 13:31 | מאת: יסמין

רנה שלום רב ותודה רבה לך על תשובתך. הבתי כבר היגיעה לגיל 7 חודשים. היא אוכלת בערך 6 פעמים ביום, 4 פעמים זה הנקה או פורמולה , פעם 1 - מנת פירות עם כף ממרח שקדיה, עד עכש'ו היא טעמה תפוח עץ, אגס, בננה ואבוקדו ועוד מנה 1 זה ירקות מרוסקות בבלנדר עם עוף/הודו. מה עוד אפשר לתת לה כדי להשעיר את התזונה שלה והאם אפשר לנסות כבר לתת אוכל במרקם אחר, לא מרוסק בבלנדר. אם כן הייתי רוצה לדעת מה לתת. תודה רבה.יסמין.

יסמין שלום, התפריט שאת מציעה למתוקה נשמע מצויין!! לפירות אפשר להוסיף מיץ של תפוז, או/ו מלון. אפשר גם להוסיף טחינה. לירקות עם העוף אפשר להוסיף עדשים/אפונה/גריסים ואפילו פסטה - בשלב ראשון לטחון הכל - אבל אחרי שהיא טועמת ואוכלת מרוסק - אפשר להתחיל להשאיר חלק למעיכה במזלג או חתוך ממש קטן - למשל את האורז אפשר לנסות להשאיר ללא טחינה. אפשר גם להכין קציצות בשר עם רוטב עגבניות ופירה תפוחי אדמה - מעוך במזלג - ואת זה להציע למתוקה. בכל מקרה לא צריך למהר - כל התנסות של מרקם חדש עושים בהתחלה "בקטנה" ובהשגחה , ואם את רואה שהיא נהנית מזה ומצליחה להעביר את האוכל לחלק האחורי של הפה תוך לעיסתו בעזרת החניכיים - וגם אם היא מתמרחת עם זה בידיים ןמורחת כך את כל הפנים זה מצויין - זה חלק מהתפתחות התחושה!, אפשר לנסות לתת לה עוד דברים מתפריט המשפחה - כגון פשטידות ירק/גבינה וכו' - רק צריך לודא שהחתיכות הם קטנות מאד - בגודל של פחות מ-שקל.בתיאבון וסופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב