חשיבות התמל?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/04/2013 | 17:47 | מאת: דלית

שלום. בני בן 7.5 חודשים, ינק עד לפני כחודש במקביל לתמל (מגיל 5 חודשים). לעולם לא היתה בעיה עם אכילה מבקבוק או תמל. כשהתחיל לאכול מוצקים בצורה מסודרת (לפני כחודש וחצי) הוריד משמעותית את מספר הבקבוקים/הנקות והכמות שאוכל בכל פעם. היום הוא אוכל מקסימום כ-360 מל תמל ביום (שני בקבוקים) וגם זה בדרך כלל לא...אני חייבת לציין שהוא אוכל המון מוצקים, בכמויות מכובדות מאד, וכמעט ללא בררנות, כלומר כמעט כל מה שנותנים לו כולל פירות, ירקות, עוף, בקר, דגים, דייסה, לחם, אורז וכו. השאלה שלי האם ישנם מרכיבים בתמל שעדיין חיוניים בגיל הזה ושאינו מקבל מהמוצקים? כמה תמל מומלץ ביום בהנחה שאוכל מוצקים כ-4-5 ארוחות ביום? תודה

דלית שלום, איזה כיף שהמתוק נהנה מהאוכל המוצע לו, ועל פי התפריט שאת מציינת זהו תפריט מגוון ועשיר. כאשר תינוק מתחיל לאכול אוכל מוצק (מרק ירקות/עוף, פירות כמנה שלמה - זה אכן מבטל את הצורך בתמ"ל באותה ארוחה. גם ארוחת הביניים - למשל הארוחה כאשר קם משנת הצהריים - יכולה להתחלף עם מנת דייסה בכפית - ואז שוב אין צורך בבקבוק. תוך חודשיים יש סבירות שיאכל כבר ארוחת ערב - על פי התפריט המשפחתית - כך שגם את הבקבוק של הערב הוא יכול לותר עליו. למעשה אם הוא אוכל אוכל מגוון בכמות שמחליפה ארוחות של חלב(הכמות מקבילה לכמות שהיה אוכל אלמלא היה מקבל בקבוק - למשל מרק ירקות/עוף בכמות של 150-200 מ"ל - שזה שווה ערך לכוס מרק. כנ"ל פירות.) אם את מקפידה על מתן ברזל בכמות של 15 מג' ליום (6 טיפות ), והוא כבר מקבל מנה יומית של מוצר חלב - כגון יוגורט או כף גבינה אז אפשר להסתמך רק על המזונות המשלימים - בהנחה שהוא אוכל את הכמות המתאימה, ושהוא בוחר לא לשתות את התמ"ל. חשוב להציע לו נוזלים אחרים - כגון מים. המשך שבוע מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב