פצעונים מוגלתיים אצל תינוק בן שלושה שבועות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/04/2013 | 15:50 | מאת: אורטל

היי..אני אמא טרייה לבן בן שלושה שבועות לםני שבוע יצאו לו הרבה פצעים באיזור הלחיים וקצת במצח,הפצעים אדומים נורא צפופים ובעלי ראשים לבנים כמו חצקונים..מה אפשר לעשות ומדוע זה קורה? האם זה תגובה אלרגית?? אשמח לעזרה!! תודה מראש!

אורטל שלום! מזל טוב וברוכה הבאה לעולם האימהות!את מתארת מצב של חצ'קונים של גיל הינקות - תופעה נפוצה ביותר המופיעה בפנים במהלך החודש הראשון לחיים, אופייני יותר אצל בנים . זו בד"כ תגובה להורמונים שלך עוד מהלידה ,לעיתים זו תגובה לחלב שאינה מצריכה התערבות. החצ'קונים אופניינים בכך שהם מופיעים בפנים - כלומר מהצוואר ומעלה, ובכל שעה של היום הם יכולים להיראות אחרת - יותר מחוצ'קן או פנים חלקות לגמרי. אינו דורש שום טיפול , והמצב חולף סביב גיל 3 חודשים. המשיכי להנות מהאוצר החדש!

מנהל פורום טיפת חלב