דייסת קונפלור שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/04/2013 | 01:46 | מאת: טלי

יש לי תינוק בן 4 וחצי חודשים מגיל 3 חודשים הוא מקבל בבוקר ובארוחת לילה תוספת של קונפלור לתחליף חלב של מטרנה בבקבוק על פי המלצת האחות בטיפת חלב על מנת שישמין קצת... כיום הוא שוקל 5.350 קג ואוכל יחסית מעט למשקלו, לפעמים 90 מל וכבמצבים טובים 130 מל האם להפוך את עניין להרגל ולהוסיף קונפלור לכל בקבוק? האם זה מוגזם? (הוא נולד 2.600)

טלי שלום, ההמלצה היא להוסיף דייסה עד פעמיים ביום (בד"כ בוקר וערב) ולא יותר. מעבר לכך שלדייסה יש אלמנט קלורי גבוה יותר הוא גורם גם לשובע - ואם נוסיף למתוק דייסה בכל ארוחה - זה יכול לבוא על חשבון גודל הארוחות (הוא יקטין עוד יותר את הכמות שהוא אוכל כיון שהוא ישבע מהמטרנה עם הקורנפלור) או שיגדיל את הרווחים בין הארוחות - ואולי אף יוותר על ארוחה. לכן כדאי להישאר עם 2 מנות של דייסה ליום ולא להוסיף .כיון שהוא בן 4 חודשים - הוא מתחיל לקבל ברזל - וזה יכול להגביר לו את התיאבון - אז יש סיכוי שבעקבות הברזל הוא יצליח להגדיל מעט את הכמות של התמ"ל שהוא אוכל בכל ארוחה.בתיאבון לכם!

מנהל פורום טיפת חלב