ילד בן שנתיים ו8 לא נירדם בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/04/2013 | 23:35 | מאת: אורטל

בני החמוד בן 2.8. אנחנו אובדי עצות. השינה שלו משובשת לגמרי... מתעורר ב7 בבוקר בערך. ישן שעתיים בגן עד 15.30. יש לו טקס שינה קבוע שכולל אמבטיה סיפור, ואז למיטה. הוא יכול להיות ער במיטה גם שעה וחצי!!! זה כולל בכי, צעקות שלו, נסיונות לגרום לנו להשאר בחדר. מרגע שהכנסנו למיטה שלו אנחנו לא מרשים לצאת. אצייו שהוא נראה מאוד עייף, אבל גם נראה שממש לא מצליח להרדם! איך אדע להבדיל האם זו בעיה התנהגותית או בעיה פיזית? אני כבר ממש דואגת שאולי יש לו בעיה פיזית שבגללה לא מצליח להרדם! אציין שבני ישן עם טלויזיה בחדר יש לי הרגשה שאכן זה מה שגורם לזה שלא ירדם מרגיש לי שהוא לא נירדם כי התוכניות מענינות אותו. אנינו עייפים מאד אשמח להכוונה. תודה

אורטל שלום, פעוט בן שנתיים ועד שלוש וחצי אמור לישון כ12 שעות ביממה - מהם כ10.5 שעות בלילה ועוד שעה וחצי במהלך היום. כך שהשעתיים שהוא ישן בגן - זה סביר - והוא זקוק לשינה הזאת. זה מצויין שאתם עושים טקס שינה - זה חלק מהתהליך של הכנתו לקראת שנת לילה. לילדים בני גילו - הקושי בלהירדם בד"כ נובע מסיבות התנהגותיות - זו דרך שלו למשוך תשומת לב - וכשהוא עייף - משיכת תשומת לב היא בד"כ לכיוון השלילי - בכי, צעקות וכו'. לכן, יש צורך בשינוי התנהגותי - וההכוונה צריכה לבוא מכם ההורים - יש להסביר לו שהחל מהיום הוא נכנס למיטה , והולך לישון בשקט אחרי נשיקת לילה טוב. כדי לעזור לו לרצות לשנות את ההנתהגות - מומלץ לעשות טבלת התנהגויות חיוביות - ולשים על ידי מיטתו את הטבלה. בטבלה צריכים להיום רשומים כמה דברים שהוא עושה ללא קושי - לדוגמא, היום לבשתי פיז'מה, היום צחצחתי שיניים, היום אמא קראה לי סיפור לפני השינה. ולהוסיף לטבלה - היום נתתי לאמא נשיקה והלכתי לישון בלי לבכות. כל פעם שהוא מבצע פעולה - שמים מדבקה בטבלה במקום המתאים. את המדבקה של "היום הלכתי לישון בלי לבכות" שמים בבוקר. במידה והוא לא עמד במשימה - והוא בכה לילה קודם - אז להגיד לו כשהוא מתעורר - אתמול בכית כשהלכת לישון - אבל היום אני בטוחה שתצליח להירדם בלי לבכות - ואז מחר נשים כאן מדבקה - כלומר לתת לו גריה חיובית לקראת הצלחה במשימה. אחרי 4 שורות מלאות של מדבקות - ניתן להציע לו פרס (וכל זה להגיד לו כבר כשמכינים את הטבלה ). הפרס לא חייב להיות כספי - זה יכולה להיות פרס של תשומת לב מיוחדת (שלפעוטים שווה יותר מפרס השווה כסף) - לדוגמא - ירידה עם אבא לפארק (באמצע השבוע !), או הליכה עם אמא למכולת לקנות גלידה. אין ספק שהטלויזיה היא גורם מפריע - והיא לא צריכה להוות חלק מטקס השינה - כדי לגרום לגוף להיכנס לפאזה של מנוחה ושינה - צריכים להמעיט בגירויים - והטלויזיה עושה בדיוק ההפך. כך שאם טקס השינה מתחיל בארוחת ערב ב18:30 - היא אמורה להתחיל עם סגירת הטלויזיה ללא פתיחתו עד למחרת. לגבי הקושי בליהרדם ללא נוכחותכם על ידו - גם כאן חשוב לעשות עמעום הדרגתי של הנוכחות שלכם - אפשר להוסיף את זה גם לטבלת ההתנהגויות החיוביות - היום אמא נתנה לי נשיקת לילה טוב ויצאה מהחדר או היום נרדמתי לבד. בהצלחה ולילה טוב.

מנהל פורום טיפת חלב