תינוקת בת 5 חודשים מסרבת לתמ"ל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/04/2013 | 18:17 | מאת: קיפי

רנה שלום, בתי בת 5 חודשים ובעקרון ניזונה מהנקה בלבד, אני רוצה להפסיק להניק ולשאוב אך היא מסרבת לשתות תמ"ל. לפני כחודש ניסיתי פעמיים לתת לה תחליף (פעם סימילק ופעם מטרנה) והיא אכלה בשמחה וכעבור שעתיים הקיאה את נשמתה. לאחר מכן ניסיתי שוב לתת0 לה מס' פעמים והיא מסרבת בתוקף לשתות. יש לציין כי רגילה לשתות חלב שאוב מבקבוק וכבר מהלגימה הראשונה מזהה שמדובר בתחליף ומתחילה להשתולל ולהתנגד, היום ניסיתי אפילו לערבב מעט תמ"ל עם חלב שאוב וגם ישר קלטה מה זה וסירבה. הילדה כבר יותר מחודש לא עולה במשקל, יונקת כל שעתיים ואין לי מספיק חלב ומה שיש דליל מאוד, אנא עזרי לי להפסיק להניק... תודה רבה

קיפי שלום, יש לך בת חכמה שרוצה רק את המקור ולא מסתפקת בהעתקים.יתכן והיא רגישה לפורמולה החלבית - ולכן מקיאה אותו - ולכן כדאי להתיעץ עם רופא הילדים המטפל האם להמשיך בחשיפה לתמ"ל חלבי (יש גם אופציה של נוטרילון או אופטימיל) או להציע תמ"ל אחר שאינו חלבי. בנוסף לכך, יתכן וכדאי להתחיל להציע מרק ירקות - ואחרי שבוע להוסיף את העוף. אמנם זה מקדים את הנוהל למזונות משלימים בחודש - אבל זה יכול להוות עבור הקטנה ארוחה - במקום הנקה - ולעיתים אחרי ההתנסות עם אוכל אחר שנתן להם בכפית- התינוקות "נכנעים" ומוכנים לשתות תמ"ל בלי קושי ובהנאה שלמה. אני מציעה להפנות שאלה זו גם לפורום ייעוץ הנקה שבאתר זה . בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב