שינה אצל תינוקת בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/04/2013 | 11:59 | מאת: YASMIN

רנה שלום, אני מודה לך על כל התשובתך. הבתי בת 6.5 חודשים. יש לי כמה שאלות לגבי שינה. מאז שהיא נולדה שינה שלה מאוד רגישה. אנו משכיבים אותה לישון במהלך היום 3 פעמים, סה"כ ביום היא ישנה בין 3 ל 5 שעות ובלילה היא ישנה 9 שעות עם התעוררות של כמה פעמים בעמצא. ביום אני משכיבה לישון אותה בעריסה, אני קצת מנדנדת את העריסה והיא נרדמת די מהר.כאן מתחילה את הבעיה..... אם אני לא אשאר לידה ובכל פעם שהיא מתחילה לזוז לא אינדנד את העריסה היא תתעורר מייד וכבר לא תישן. אם להשיאר אותה לישון לבד בלי לנדנד היא תישן רק 20-30 דקות וזהו. אם להישאר לידה ובמידה וצורך לעשות ששששש ולנדנד היא יכולה לישון שעתיים. אבל זה אומר שאני בזמן שהיא ישנה לא יכולה לעשות כלום. גם היא מתעוררת מרעשים אפילו חלשים. בלילה אני משכיבה אותה בעריסה. אני יושבת לידה, עושה ששששש ותפיחות חלשות בחזה ובדרך כלל תוך 30-40 דקות היא נרדמת. היא ישנה בין שעתיים ל4 שעות ומתעוררת. אני משכיבה אותה לידי, נותנת לה ציצי והיא נרדמת תוך כמה דקות שוב. במהלך הלילה היא יכולה להתעורר הרבה פעמים. סופי היא מתעוררת בסיבות 8-00. איך אני יכולה לשפר לה איכות שינה גם ביום וגם בלילה?חשוב לציין שילדה חיונית ובריאה, אוכלת טוב. תודה

יסמין שלום, אם המתוקה זקוקה לנידנוד שלך בכל התעוררות במהלך היום ואם לא כן היא מתעוררת אחרי 20-30 דקות יתכן ויש פיספוס של חלון השינה. חלון שינה הינו זמן המתאים ביותר להשכיב את התינוק לישון -אז השינה שלו תהיה הכי אפקטיבית. תינוק שחלון השינה מפוספס - יישן פחות טוב - יתעורר הרבה ואף יתקשה להירדם. ולכן כשלב ראשון אני מציעה לעקוב אחרי חלונות השינה של התינוקת ולהשכיב אותה לישן במהלך היום בחלונות השינה. כדי למצוא את חלונות השינה צריך להסתכל על שני דברים - ראשון - על התינוקת - ולמצוא את הסממנים הראשונים של עייפות - לדוגמא - קצת פחות תנועות רגליים, בהייה באויר, תנועה מונוטונית של היד על הפנים. בכי, חוסר שקט ואפילו פיהוקים יכולים להיות סימנים מאוחרים מדיי- ואז פיספסנו את חלון השינה. בנוסף יש להסתכל על השעון - בכל גיל יש חלונות שינה מחולקים לשעות היממה. למשל - בגיל 6 חודשים עד 8 חודשים חלונות השינה הם - שעה עד שעה וחצי אחרי קימה משנת לילה. אח"כ כשעתיים - 3.5 שעות זמן מהתעוררות משנת בוקר ועד פרק שינה הבא. אח"כ 2-3 שעות זמן מהתעוררות משנת צהריים לשנת אחה"צ , וכשעה עד שעה וחצי זמן מפרק שינה אחרון עד שנת לילה. בנוסף להשכבה בחלונות השינה כדאי גם לעמעם בהדרגתיות את הנוכחות שלך ליד העריסה כשהיא ישנה כיון שאת הפכת עבורה להיות הקשר שינה - וכפי שציינת - אם את זזה היא ישנה פחות, ואת במקביל לא יכולה לעשות כלום כשהיא ישנה. תהליך של עמעום הדרגתי יתכן ויהיה מלווה בבכי של המתוקה - אבל אם תהיי עקבית - היא תלמד מהר שהיא יכולה להמשיך לישון גם בלי נוכחות של אמא. ולכן אם כעת היא נרדמת בעזרת ליטופים וש'ש'ש', אפשר עכשיו לותר על הליטופים, ולהמשיך עם הש'ש'ש'(את יכולה לשים כיסא על יד העריסה שלה כדי שתוכלי לשבת והיא תדע שאת ממש על ידה.). אחרי 3 ימים, יש להרחיק את הכיסא למרכז החדר, ולהמשיך עם הש'ש'ש אבל ממרכז החדר. שלושה ימים אח"כ יש להזיז את הכסא לכניסה לחדר - ולהמשיך משם את הש'ש'ש'. כך את בהדרגה מעמעמת את הנוכחות שלך בעת ההירדמות שלה. במידה וכבר מההתחלה היא בוכה - ואת מבינה שעבורה "נגמר השינה" - אני ממליצה לך לצאת מהחדר לפני שאת מרימה אותה (לספור עד 10) ואז להיכנס לחדר ולפנות אליה ב"התעוררת! איזה יופי , בואי נוציא אותך מהעריסה". יתכן וזה נשמע קצת לא הגיוני לעשות זאת - אבל אנו רוצים להראות לה שיש הפרדה בין השינה שלה - שאמור להיות ללא נוכחות שלך, לבין הנוכחות שלך כשהיא מתעוררת. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב