סדר ארוחות לתינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/04/2013 | 10:36 | מאת: נויה

היי!, בתי היום בת 8 חודשים ואני מעוניינת לדעת האם סדר היום נכון לגילה.מתעוררת בסביבות שבע/ שבע וחצי. בשעה שבע וחצי/רבע לשמונה בקבוק מטרנה 150. שנת בוקר: תשע וחצי עשר. 11:00/11:30- מנת פרי. 14:00 מרק ירקות עם עוף והודו (בטטה,גזר,דלעת, תפו"א, קישוא, פטרוזיליה, שום) מוסיפה לפעמים עדשים/פסטה. 18:00- בקבוק 150. שינה- בין 7:30 ל 18:00. 21:00 בקבוק 150. 00:00-00:30- האכלת חלום של בקבוק מטרנה 180+כף דייסת שמונה דגנים וישנה עד הבוקר. הבעיה מתחילה כאשר ניסיתי להוריד את ה"האכלת חלום" או את הבקבוק של תשע אבל הדבר יצר מצב שהיא קמה באמצע הלילה לאכול. איך שלא ניסיתי לסדר את זה היא עדיין רוצה לאכול 3 בקבוקים לאחר הארוחת ירקות. מה ניתן לעשות? האם זה תקין?

נויה שלום, תפריט ארוחת הצהריים נשמע מצויין. המדד הראשוני לכמות הבקבוקים זה קצב העליה במשקל - אם המתוקה עולה באחוזוני הגדילה בקצב מתאים, אז לא צריך להוריד את כמות הבקבוקים. אבל - גם לא רצוי להמשיך להאכיל אותה במהלך הלילה לאורך זמן - כי במהלך השינה בלילה כל מערכות הגוף עובדות יותר לאט - כולל מערכת העיכול - ואם היא תמשיך לאכול בלילה - היא תמשיך להזדקק להאכלת החלום. כדי לצמצם את האכלת החלום - כדאי לצמצם בהדרגה את כמות - כעת היא אוכלת בקבוק של 180 , כל כמה ימים - יש לנסות להוריד 20 מ"ל מהבקבוק - כך אנו גם מורידים בהדרגה את קיבולת הקיבה שלה במהלך הלילה. חסרה לי בסדר יום שלה שנת צהריים - האם היא ישנה שנת צהריים אחרי המרק או לפניו (חוץ משנת הבוקר? ). בכל מקרה שנת אחה"צ בין 17:30-18:00 מתחילה להיעלם סביב גיל 8-9 חודשים, ואז היא תהיה עייפה ומוכנה לשנת לילה לפני 21 - אז צריך להיות עירניים לסימני העייפות - ובמידה והיא מוותרת על שנת 17:30-18:00 יש צורך ליזום השכבתה לשנת לילה כבר ב18:30 -19:00 כי בגילה היא אמורה לישון כ11 שעות בלילה ועוד כ3-3.5 שעות ביום. שאלה נוספת - האם אפשר להציע לה כבר 180 מ"ל בכל ארוחה שהיא מקבלת מטרנה - ואז אולי תוותר על בקבוק אחד במהלך היממה. ניתן להחליף בקבוק אחד בארוחת מנחה - אחה"צ סביב 16:00 אפשר להציע מנה של דייס בכפית, או מנת גבינה/מעדן.שיהיה בתיאבון!

03/04/2013 | 21:12 | מאת: נויה

שכחתי לציין את העובדה שהיא אכן ישנה שנת צהריים לאחר ארוחת הירקות, כלומר בסביבות השעה שתיים וחצי (היא ישנה בסביבות שעה וחצי שעתיים בצהריים). את הדייסה אני נותנת לה תמיד אך ורק ב"האכלת חלום" ובגלל שחובה לתת על כמות של 180 אז זאת הסיבה. אם אני מורידה מהכמות אני לא יודעת כ"כ כמה דייסה לשים. בלי קשר היא אכלנית יותר של לילה ופחות של בוקר.בבוקר היא לא מסיימת 180 ואני נותנת 150 כדי שיהיה לה מקום לאכול את הפירות לאחר 3 שעות. הבעיה מתחילה אצלי רק בערב כי מצד אחד אחרי הירקות היא רעבה (אחרי 3.5-4 שעות) ולאחר המקלחת היא גם דורשת בקבוק כ זה גם עוזר לי להירדם יותר מהר. לכן נוצר מצב שהיא אוכלת בקבןק בשש וגם ברבע לשמונה (אבל כמות קטנה יותר של 120). את בכל זאת ממליצה להוריד את הבקבוק של הלילה? השאלה שלי היא האם היא אמורה להצליח לישון משמונה בערב (הארוחה האחרונה בעצם) עד הבוקר ללא אוכל? מבחינת המשקל שלה, הכל תקין והיא בטווח האחוזון.

מנהל פורום טיפת חלב