מספר שאלות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/04/2013 | 21:38 | מאת: נועה

רנה שלום, מספר שאלות בבקשה... 1. הקטנטונת שלי בת 7 חודשים אהבה מאוד לאכול בחודש הראשון, אך לאחרונה מסרבת לסיים את מנת המוצקים, במיוחד את מנת הפירות (את המרק לרוב מסיימת בהנאה). ניסיתי ווריאציות שונות ומוכרות, לצערי ללא הצלחה. האם להמשיך להציע פירות? האם לתת דייסה במקום? מדוע השינוי הפיתאומי? 2. הקטנטונת מתעוררת במהלך שלושת הלילות האחרונים כל שעה בערך... לרוב רק נרגעת אצלי בליטופים או מעט לינוק ונרדמת חזרה. האם ייתכן בגלל שינים? האם יכולה להיות סיבה אחרת? לציין שהמהלך היום היא מאוד חיונית ופעילה. 3. האם ניתן לבצע סטריליזציה לבקבוקים עם מדבקת תגית שם או יש סיכון לזליגת BPA? המון המון תודה!

02/04/2013 | 16:05 | מאת: נועה

רק אציין שמהלך הלילה מתעוררת פעם אחת לקקי בסביבות 15:30.

נועה שלום,תקופת החשיפה למזונות משלימים היא תקופה נהדרת ומלאת אתגרים - גם לך הדברים חדשים וגם לקטנטונת. 1.בהחלט יש עליות וירידות ברצון לאכול כל דבר שמוצע לה - (ובקיעת שיניים היא אחת "המהמורות" בדרך שלעיתים משנה לתינוק את כל הרגליו ואהבותיו הקודמות). כאשר תינוק מתחיל לעשות "שביתה" בנוגע למשהו בתפריט ניתן לפעול ב2 דרכים - דרך אחת היא להמשיך לנסות בוריאציות שונות כפי שעשית עד כה - כולל שינוי הטעמים /המרקמים במטרה לבחון האם יש טעם או מרקם שיצליח יותר. דרך שניה - היא לעשות הפסקה של כמה ימים עד שבוע של אותו מאכל שהתינוק לא אוהב כעת - ואחרי כמה ימים עד שבוע לחזור שוב לאותם פירות שפעם הוא אהב. לעיתים ההפסקה והחזרה - גורם לתינוקות להבין שהאוכל הזה מוכר להם מאיזה שהוא מקום - והם חוזרים לאכול אותו ללא שום קושי אחרי ההפסקה. במקום הפירות אפשר להציע בקבוק עם חלב או הנקה או כמה כפיות דייסה. 2.יתכן מאד שהקימות המרובות נובעות מבקיעת שיניים - וטוב את עושה שאת מנסה קודם להרדים אותה שוב רק עם לטיפות וש'ש'ש, ובמידת הצורך בהנקה (אך אז כדאי לנתק אותה מהשד לפני שהיא נכנסת שוב לשינה עמוקה כדי שלא תהפוך את ההנקה להקשר שינה). אם חוסר השקט בלילה ממשיך מעבר ל3 לילות כדאי לפנות לבירור אצל הרופא המטפל לודא שאין סיבה רפואית שמפריע לה בשינה. 3. לגבי סטרליזציה עם בקבוקים - אינני בטוחה בתשובתי . אני מציעה לנסות להתקשר לשירות הלקוחות של החברה המייצרת או היבואנית (לעיתים אפשר להעביר שאלה כזו באתר החברה באינטרנט )על מנת לקבל תשובה מהימנה. חודש אביב שמח!

מנהל פורום טיפת חלב