גזים ועצירות לתינוק בן חודש...

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/03/2013 | 23:55 | מאת: מרים

הי.יש לנו תינוק מתוק בגיל חודש שסובל מגזים ועצירות.הוא עושה יציאה מוצקה רק פעם ביומיים... הציעו לנו לעבור למטרנה ללא לקטוז. הפחד שלנו שזה יעשה לו רגישות כלשהיא למהלך החיים...מה דעתך?

מרים שלום, אכן תינוק שסובל מגזים זה מאד מתסכל - אנחנו מנסים לעשות הכל כדי להקל , והקטנים הללו סובלים. לגבי יציאות - תינוקות בגיל זה יכולים שתהיה להם יציאה גם פעם בשבוע - כל עוד לא מלווה לזה חוסר שקט ושהיציאות רכות. אם היציאה של תינוקך מוצקה - יתכן ואכן מדובר בעצירות ואם הוא גם סובל מגזים כדאי לשקול שינוי בתזונה לפורמולה מפורקת יותר(בהנחה שהוא ניזון מתמ"ל ולא מחלב אם). ישנם 2 פורמולות בשוק שהם מפורקות חלקית (הרכב החלבון בהם הוא מפורק חלקית דבר המקל על עיכול חלבון החלב) ושמכילות לקטוז - אך פחות מפורמולה רגילה (וזה בניגוד למטרנה ללא לקטוז - בו החלבון הוא חלבון חלב לא מפורק, והיא נטולת לקטוז בכלל)- יש סימילק קומפורט ויש נוטרילון קומפורט. ניתן לנסות אחת מהפורמולות הללו - ניתן לרכוש בכל הרשתות והפארמים. לגבי הרגישות עצמה - הרגישויות הללו לחלבון או סוכר החלב - המופיעות בגיל צעיר בד"כ חולפות עד גיל שנה - כך שלא צריך לחשוש לרגישויות בהמשך . חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב