תינוק שאוהב לאכול

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/03/2013 | 15:02 | מאת: הילה

שלום, שחר בן שנה וחודש, מהתחלה הילד אהב לאכול, הגיב יפה לכל דבר חדש שנתנו לו, מוכן לנסות הכל ועכשיו פיתח טעם ובררנות לגבי מזונות מסוימים.. שחר נמצא באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה, ואמרו לנו שהוא ילד פשוט גדול. אנחנו בהשגחה על המשקל ומשתדלים לא לתת חטיפים וממתקים, לשמחתי גם ירק או פרי חתוך לקוביות בשבילו זה חטיף. הבעיה שהילד אוהב לאכול ובוכה בכי תמרורים קורע לב כשהאוכל נגמר, ממש קשה לי לעשות דיאטה לתינוק.... מה עושים?

הילה שלום, בד"כ לא עושים דיאטות לתינוקות - כיון שהם זקוקים גם לפחמימות וגם לשומנים לגדילה ולהתפתחות- כולל התפתחות המח. זה מצויין שהוא מוכן לאכול ארוחת ביניים של פירות וירקות , וזה ממש מעולה שאת מודעת ופועלת לכיוון תזונה בריאה לשחר. אני ממליצה לנסות להסיט את תשומת ליבו של שחר מהאוכל כאשר הארוחה מסתיימת - - כלומר , להוריד אותו מכיסא האוכל ולשחק איתו במשהו אחר. (אני גם מציעה לתת לו מים בסיום הארוחה כיון שלעיתים הבכי לעוד אוכל זה סימן רק לצימאון...). אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים שתתן לכם המלצות על התפריט של שחר - האם התפריט שהוא מקבל מספיקה לו לאור מימדיו הגדולים, וכן לגבי התנהגויות אכילה. בהרבה טיפות חלב יש דיאטנית אז כדאי לכם לברר, ואם אין - אפשר להגיע לדיאטנית דרך קופות חולים - על ידי הפניית רופא מטפל. חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב