מעבר למוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/03/2013 | 20:11 | מאת: שרית

שלום, אשמח אם תעשי לי סדר,אני קוראת באינטרנט ובכל אתר רשום משהו אחר לגבי טעימות. 1. עם מה אני אמורה להתחיל? התחלתי עם מלפפון במרקם נוזלי ולא מבושל, האם זה בסדר? 2. בכל האתרים כותבים רק על גזר, דלעת, בטטה... מה עם עגבניות, מלפפונים, פלפלים? 3. דבר נוסף ששמתי לב, שמדגישים את חשיבות הדייסה, איזו דייסה בדיוק? איך מכינים דייסה? 4. כמה זמן צריך לחכות בין טעימה לטעימה? 5. האם צריך לבשל את כל סוגי הירקות? זה כ"כ מבלבל ובאף מקום אני לא מוצאת מידע מסודר. תודה, שרית

שרית שלום, בדיוק בגלל הבילבול הזה, משרד הבריאות הוציא הנחיות חדשות לגבי תזונת תינוקות (ההנחיות החדשות יצאו בדצמבר 2012 שמחליפות את ההנחיות מ2009). וכדי לעשות סדר אציין בפנייך את ההנחיות הישנות קודם. בהנחיות משנת 2009 צויין כי ניתן לחשוף בין גיל 4-6 חודשים למזונות כיון שחשיפה אינה מעלה את הסיכון לאלרגיות . משרד הבריאות התכוון לכך שחשיפה= טעימה= עד 2 כפיות ליום - של כל מזון שהוא במרקם שהתינוק מסוגל לטעום בגיל זה - כלומר מרקם רך ונוזלי.חוץ מדבש - שלמרות המרקם המתאים - לא נותנים לתינוקות לפני גיל שנה! הנוסח הזה גרם לבילבול גדול בציבור - וכפי שראית באינטרנט הבלאגן חוגג. בעיקרון המטרה היתה טעימה של אוכל שלנו - לא שצריכים להתחיל לבשל אוכל מיוחד לתינוקות בגיל זה - כי הטעימה - היא טעימה - היא איננה מחליפה את תזונת התינוקות שבין גיל 4-6 חודשים אמורה להישאר חלב - אם או תמ"ל. דוגמאות לטעימות - אם את עושה סלט ירקות עם רוטב של מלח, שמן זית ומיץ לימון - את יכולה לתת לתינוק לטעום מהרוטב מהאצבע שלך. אם עשית תבשיל כלשהוא - אפשר לתת לתינוק לטעום מהרוטב בכפית. הכוונה לא לבשל לתינוק במיוחד! בתדריך התזונה החדש שיצא בסוף 2012 - משרד הבריאות מציין כי עיקר תזונת תינוקות עד גיל 6 חודשים הינו חלב (הנקה או תמ"ל) . ובמידה ונתת לטעום (על פי ההנחיות של טעימות משנת 2009) רצוי להסתפק בטעימות של כמויות מזעריות בלבד(כלומר עד 2 כפיות ליום). ושוב - אין צורך לבשל לתינוק את הטעימות (לא בטטה/גזר /מלפפון/ קישוא וכו') - הוא ממילא יכול לטעום מכל דבר(חוץ מדבש) - כל עוד הוא במרקם המתאים לתינוק. אני מקווה שזה קצת מסדר לך את הבלאגן. חג שמח!

25/03/2013 | 11:47 | מאת: שרית

ומתי להפוך את הטעימות לארוחות? נניח וסיימתי לתת לטעום מכל מיני סוגים של ירקות, בשרים, פירות וכו'. מתי ניתן להכין למשל מיקס של ירקות ולתת לו לאכול? איך צריך לשלב את זה עם תמ"ל? כמו כן, ראיתי שמציינים את חשיבותה הרבה של דייסה. לאיזו דייסה מתכוונים, האם דייסות מוכנות או שאני צריכה להכין? תודה, שרית

מנהל פורום טיפת חלב