בת ים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/03/2013 | 13:19 | מאת: שניני

בתי בת 10 חודשים ועדיין לא יודעת ללעוס את האוכל - יצאו לה שן אחת קדמית בלסת התחתונה והשן השניה בקעה כבר לפני כ-3 שבועות ועוד לא רואים אותה צומחת - חשבתי שהיא לא לועסת בגלל שאין לה שיניים אבל אמרו לי שבגיל שלה אפילו שאין שיניים התינוקות לועסים. נותנת לה ביסקוויט של תינוקות , לא שמה בפה - נותנת לה פרוסת לחם , לא שמה בפה למרות שמשחקים כמובן היא שמה. מתפתחת טוב באחוזון 25 - אבל רק אוכל מרוסק בבלנדר מבקשת עזרה כי אני דואגת

שני שלום, יכולת אכילת מוצקים מתחילה להתקיים אצל תינוקות בין 6-12 חודש. אכן השיניים הן לא תמיד קנה מידה להצלחה באכילת מוצקים(עובדה שיש קשישים שמצליחים לפצח גרעינים בלי שיניים!). יש כאן צורך בהרבה התנסות - וכל התנסות כזאת חייבת להיות בהשגחה של מבוגר כדי להימנע מסכנת חנק. בד"כ מומלץ להתחיל בהתנסות באוכל שהיא מכירה - לדוגמא במרק - במקום לטחון בבלנדר את כל האוכל - אפשר לטחון את הרוב - ואת הגזר לרסק במזלג - כך כבר למרק יהיה מרקם מעט גרוס יותר - וזו התנסות. במידה ואין לה קושי בזה - אפשר להמשיך למעוך במזלג עוד -למשל תפו"א, קישוא וכו' - במטרה להציע את המרק במרקם הדורש התנסות אחרת ממרקם שהוא טחון לגמרי. רק בשלב שבו היא מצליחה לאכול את המרק שהוא ברובו מעוך אך לא טחון - אז אפשר להציע מאכלים אחרים שהם מוצקים יותר. כמובן בחתיכות מאד קטנות !אם סביב גיל שנה היא עדיין מתקשה עם מוצקים, ומראה סימני חנק בכל פעם שהיא מתנסה במשהו קצת מוצק - אז כדאי לפנות לקלינאית תקשורת לצורך איבחון .בתיאבון! וחג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב