כרית לתינוקת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/03/2013 | 12:10 | מאת: יערית

היי, יש לי כרית שרכשתי לבתי הבכורה, כרית המיועדת לתינוקות (רכה ושטוחה). כבר תקופה שבתי הקטנה לא ישנה היטב בלילה. בהתחלה חשבתי שאולי מדובר באוכל, אך היא לא היתה מסיימת את הבקבוק כלל, לאחר מכן חשבתי אולי שיניים שמציקות לה, ניסיתי להקל עם משחה לחניכיים ואפילו עם מתן אקמולי אך גם ללא הקלה משמעותית. שלשום הנחתי מתחת לראשה את הכרית והיא פשוט נרדמה והמשיכה לישון עד הבוקר. האם יכול להיות שלא נוח לה לישון ללא תמיכה לראש?? היא בת חמישה חודשים וחצי. אשמח לתשובה כי אני לא רוצה חלילה לפגוע בגב שלה בגיל כה צעיר, שוב אחזור על כך שהכרית מיועדת לתינוקות אבל אני חושבת שמגיל בוגר יותר. חג שמח

יערית שלום, בד"כ לא מומלץ כרית לתינוקות אפילו עד גיל שנתיים - גם מבחינת התפתחות החוליות וגם מבחינת מניעת סכנת חנק - כשהם בטעות נכנסים מתחת לכרית במהלך השינה. אני מניחה כי כיון שהכרית היא שטוחה לא אמורה להיות השפעה משמעותית על התפתחות החוליות - אך עדיין כן קיימת סכנת חנק בשינה על כן אני ממליצה להימנע מכך.יתכן והשינה המוגבהת הקלה עליה את השינה(אם היא סובלת מפליטות זה בודאי יכול להקל עליה כי זה מוריד את הסיכוי שהאוכל עולה) - אך אז כדאי לשים את ההגבהה מתחת למזרון שלה(אפשר לעשות זאת בעזרת כרית רגילה קשיחה ששמים מתחת למזרון שלה) - כך משיגים הגבהה של הראש ללא סכנת חנק וללא השפעה על חוליות הצוואר. חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב