עמידה ראשונה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/03/2013 | 16:54 | מאת: רוז

היי. קודם כל תודה על התשובות המפורטות, איזה כייף שאת כל כך עוזרת! לגבי הילדה- שבוע הבא בת 9 חודשים. לפני חודש למדה לשבת לבד. לפני שבועיים למדה לזחול על 6. ומלפני שבוע מנסה לעמוד. היא לא מצליחה ולדעתי היא עושה משהו לא נכון. בלול,היא מנסה להרים את עצמה כאשר היא יושבת על הישבן. בזמן שהיא מנסה למשוך את עצמה,היא כנראה מחליקה קדימה וכפות הרגליים יוצאות מתחומי הלול ואז אין מצב לעמוד. אני חושבת שילד צריך לעמוד כאשר הוא על הבירכיים, ואז להרים רגל אחרי רגל ולהתרומם. היא מתעצבנת וקצת בוכה כשהיא לא מצליחה. שמתי לב שבלול המזרון רך יותר והסדין רופף והיא קצת מסתרבלת, וכשהיא במיטת תינוק הרבה יותר קשיח ומתוח ונוח לה לנסות לעמוד שם. מעבר לזה כשהיא מחוץ ללול היא מנסה יותר לעמוד,כשהיא ליד הטרמפולינה, השולחן, או אפילו הרגליים שלי..רק לא בלול..אבל הרצפה חלקה וזה מסוכן. אשמח לדעת מה דעתך בעניין ולקבל עזרה מה עליי לעשות. תודה!

רוז שלום, איזו התקדמות התפתחותית מצויינת! גם הנסיונות להיעמד הן חלק מהתפתחות זאת - וכפי ששמת לב - קל יותר להצליח בזה - כאשר לא מחליקים. אני מניחה שאחרי פסח , כשיהיה חם יותר, אפשר לתת לה להסתובב יחפה - ואז יהיה לה יותר קל בנסיונות העמידה שלה. בכל מקרה - כל מה שהיא עושה ומנסה כעת זה מצויין - מנסיון להיעמד ליד הברכיים שלך, ליד רהיטים שונים וכו'(רק עכשיו צריך לודא שאין משהו מסוכן על הרהיטים כי מהר מאד היא תבחן גם את הסביבה הגבוהה יותר אליו היא מנסה להגיע).חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב