תינוקת בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/03/2013 | 11:12 | מאת: יסמין

שלום רב! בתי עוד כמה ימים בת 6 חודשים. מגיל 5.5 חודשים היתחלתי עם טעימיות של פירות וירקות מאודים. עד עכש'ו עשיתי לה מחיות מדלעת, קישוא, גזר, אגס ותפוח. התחלתי מכפית 1 ועכש'ו היא אוכלת כבר 4-5 כפיות פעמיים בים. פעם 1 מנת ירקות ופעם שניה מנת פירות. יש לי כמה שאלות: 1. באיזה גיל היא כבר צריכה לאכול מנה שלמה של הפירות וירקות ומה הכמות של המנה 1. 2. כמה מיים אני צריכה לתת לה עכש'ו כש היא לוקחת רק כמה כפיות וכמה מיים אני אצטרך לתת לה כשהיא תוכל מנה שלמה? 3. רציתי לתת לה בטטה, אבל כל הבטטות שקניתי היו עם הרבה סיבים, אז פחדתי לתת לה. מה עושים? 4. אני רוצה לתת לה אבוקדו, כמה לתת? 5. בהמשך לעבור למרקים עם המרקם יותר מימי או להמשיך עם מחיות? באיזה מרקם אני צריכה להגיש אוכל? 6. מה עוד אני יכולה להציע לה בגיל הזה? תודה רבה, יסמין

יסמין שלום,איזה גיל מהמם זה 6 חודשים - מלא חידושים ואתגרים!להלן כמה שתובות: 1. מנה שלמה של מרק ירקות או פירות הינה כוס (בין 150-200מ"ל ). הקצב שבו היא מגיעה למנה השלמה תלוי בה - יש תינוקות שמגיעים למנה שלמה מאד מהר - ותוך יומיים גומרים כבר כוס, ויש תינוקות שאחרי חודשיים עדיין אוכלים רק 2 כפיות. במקרה זה, אם היא מפסיקה לאכול אחרי 2 כפיות, ואחרי כמה דקות מראה סימנים שהיא עוד רעבה - יש להשלים את הארוחה עם חלב. במידה והיא סיימה את כל המנה אין צורך בהשלמה עם חלב אלא אם היא דורשת זאת(לעיתים הדרישה לעוד חלב היא אחרי מנת הפירות - כיון שזו ארוחה פחות משביעה) 2. כיון שעדיין כל האוכל שלה הוא נוזלי- גם הירקות והפירות מבוססות על מים - בד"כ אין צורך בתוספת מים אך זו גיל מצויין להציע מים - בייחוד אחרי ארוחת הירקות - כיון שזו ארוחה מצמיאה. אפשר להציע לה עד 120 מ"ל מים אחרי ארוחה זאת. אפשר גם להציע לה מים בימים החמים . אם המים לא מספקים אותה - יש להציע לה חלב. 3.מומלץ לבשל את הבטטה יחד עם כל ירקות המרק. בד"כ אחרי בישול במרק וטחינה - הכל מתמוסס ונעשה מרקם אחיד. 4. אבוקדו זה פרי נהדר - הוא עשיר בשומן וברזל. אפשר להתחיל בכפית ולעלות את הכמות בהדרגה לפי רצונה של המתוקה. אבוקדו אפשר להוסיף לפירות. 5.המרקם של המרק יכול להשתנות בהתאם לאיך נוח לך להאכיל אותה ואיך נוח לה לאכול אותו. בד"כ המרק בהתחלה יהיה מימי יותר , ובכל מרק את למעשה מתנסה במרקם שונה - ואחרי כמה נסיונות את תגלי את המרקם המתאים לשתיכן. המרק והפירות - מומלץ להאכיל בכפית - ולא בבקבוק. יש תינוקות שמעדיפים רק אוכל שהוא לגמרי נוזלי ויש תינוקות שיעדיפו מרקם סמיך וגרוס יותר - את תוכלי לבחון מה מתאים למתוקה - אחרי כמה נסיונות של מרקים שונים. 6. מאד מומלץ להוסיף עוף/הודו /בקר למרק. היא זקוקה לחלבון וברזל מהחלק הבשרי. כמו כן אפשר לגוון את המרק עם תוספת של אפונה/עדשים/גריסים. את הפירות אפשר להעשיר בשקדיה - ממרח שקדים. בתיאבון וחג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב