מילה ראשונה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/03/2013 | 15:30 | מאת: רוז

היי. הילדה שלי בת 9 חודשים. לאחרונה התחילה להגיד הברות, בצורה כזו מקוטעת אך רציפה למשל- בה בה בה בה, או -מה מה מה מה.. כשאני מדברת או שרה לה היא מסתכלת לי על השפתיים ומקשיבה. אתמול חזרתי על המילה אבא כמה פעמים והיא הסתכלה על השפתיים ופתאום חיקתה אותי, ממש אמרה אבא בצורה ברורה מאוד (זה היה ממש חמוד). אמרה ככה מס' פעמים. היום לא ממש הצליחה לשחזר את ההצלחה מאתמול אבל היא קרובה. השאלה שלי היא האם זה נחשב מילה ראשונה, או שלא מהסיבה שיתכן והיא לא ממש הבינה את משמעות המילה או לחילופין לא התכוונה להגיד, פשוט יצא לה במקרה (למרות שאני רוצה להאמין שהיא מבינה מי זה אבא שלה כשאני מצביעה עליו ואומרת לה הנה אבא..)

רוז שלום, איזו ילדה מפותחת יש לך! זה מעולה שהיא הצליחה לחקות מילה ראשונה בגיל 9 חודשים. כן, ניתן להגיד שהמילה הראשונה שלה היא "אבא". ככלל התפתחות השפה מתחילה מחיקוי ולכן החיקוי של המילה "אבא" הוא אכן התחלה של רכישת שפה. זה גם הגיוני שיקח זמן עד שתלמד לחזור על המילה ולהתכוון לאבא שלה, אבל כך כל תהליך למידה - הדרגתי, עם עליות וירידות - עד לביצועים מושלמים. תהני מהאוצר הקטן והמדהים שלך!!

מנהל פורום טיפת חלב