כמות מזון לתינוק באחוזון 97

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/03/2013 | 23:47 | מאת: קרינה

שלום. בני בן שלושה חודשים. בטיפת חלב משקלו הגיע ל-7.7 וגובהו ל-66 ס"מ. שני המדדים נמצאים באחוזון ה-97. לפי הנוסחה שרשומה בכל מקום הוא אמור לאכול 7.7*150 לחלק ל-5 ארוחות (לא אוכל יותר מחמש ארוחות)= 230 cc. לעיתים רחוקות מגיע ל200 cc. שאלתי האם באמת הנוסחה הזו גם תקפה במצבו של משקלו ואורכו של בני בגיל 3 חודשים ואם אכן תקפה מה עליי לעשות כדי שיאכל את הכמות הנדרשת?

קרינה שלום, הנוסחה שציינת הינה נוסחה כללית - כדי לתת קנה מידה מסויים לכל התינוקות. אך כל תינוק הוא שונה - ותינוקך המדהים גדל מצויין גם עם כמויות קטנות יותר - בד"כ תינוקות לומדים לווסת בעצמם את כמות האוכל שהם צורכים. על כן יש לתת את כמות האוכל כפי שהוא דורש - ואין צורך לפעול לפי הנוסחה. שיהיה לכם חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב