בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/02/2013 | 20:50 | מאת: עדי

שלום היום ההיתי בבקור בטיפת חלב גיל 4 חודשים ,הבן שלי בן 4 חודשים מקבל הנקה מלאה לפי דרישתו גם בלילה לא היה חולה אכל רגיל -עלה תוך חודששים קילו ,בעקומת משקל ישנה ירידה באחוזון 1 .האם זה תקין ומה ניתן לעשות? האם לתת תוספת ?.....

עדי שלום, כל הכבוד על ההתמדה בהנקה! התינוקות ממתנים את העליה במשקל בחודשי החיים הראשונים - ואם בחודש הראשון הוא עולה קילו בחודש - אז בגיל 4 חודשים הוא עולה קילו בחודשיים - זה סביר לחלוטין, גם אם זה אומר שהוא יורד מעט באחוזון המשקל. אני ממליצה להמשיך עם הנקה מלאה, לתת תוספת של ברזל (על פי המלצת האחות בטיפת חלב),להמשיך עם הויטמין D - ורק להמשיך ולהנות מהמתוק!(בד"כ אין צורך בתוספת בגיל זה - אבל אם את חוששת - אפשר להגיע לטיפת חלב לביקור ביניים בגיל 5 חודשים ולעקוב אחרי משקלו)

מנהל פורום טיפת חלב