עד מתי?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/02/2013 | 19:28 | מאת: דנה

עד איזה גיל אמורים תינוקות לאכות באמצע הלילה? ושאלה נוספת- ממתי פותחים פער של יותר משלוש שעות בין בקבןק לבקבוק

דנה, במקרה של אוכל בלילה - לכל תינוק התשובה תהיה אחרת. בד"כ הצורך לארוחה בלילה קיים עד גיל 4 חודשים - אבל יש תינוקות שגם בגיל 8 חודשים זקוקים לארוחה בלילה - ויש תינוקות - בייחוד אלה שלא עולים במשקל - שאנו רוצים שיאכלו בלילה - לפחות ארוחה אחת. בד"כ עד גיל 3 חודשים תינוקות אמורים לישון כ10 שעות בלילה - בד"כ השינה בתחילת הלילה יותר עמוקה - ואז קמים לאכול, וחוזרים לישון, ואילו החצי השני של הלילה השינה יותר קל - ויתכנו יותר התעוררויות - חלקם לאוכל - אך מצופה כי מיד בסיום האוכל התינוק יחזור לישון. גם פתיחת פערים בין בקבוק לבקבוק תלויה בתינוק וביכולת שלו לעכל את האוכל. במידה והפערים קטנים מ3 שעות - יש לנסות להגדיל את הכמות בכל ארוחה. במידה והתינוק לא מסוגל להגדיל את הכמות אפשר להוסיף דייסה ל2 מנות ליום של פורמולה - (במינון של 1 כף של דייסה על כל 100 מ"ל של פורמולה) - ולעיתים זה עוזר להגדיל את השובע בין הארוחות. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב