תינוק בן 6 שבועות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/02/2013 | 01:01 | מאת: שירי

שלום לך רנה. יש לי תינוק בן 6 שבועות, שיש לו לילות שהוא נרדם יפה אחרי האוכל, ויש לילות שהוא פשוט עירני אחרי שישן הרבה במהלך היום ואיני יודעת איך להרדימו. כמו כן, יש ימים שהוא אוכל כל 3-4 שעות, ויש ימים שהוא רעב כל שעתיים! איך מרגילים אותו ליותר סדר יום, אם בכלל ניתן בגיל כזה.. הוא מסוגל לבכות שעות..

25/02/2013 | 01:02 | מאת: שירי

שירי שלום, ישנם תינוקות בני 6 שבועות שעדיין מתקשים לשמור על סדר יום. במהלך היום כדאי לנסות ליזום ארוחה כל 3-4 שעות - כך יש סיכוי שהוא יגיע ללילה יותר עייף ושבע. במידה והוא רוצה לאכול כל שעתיים - יש לבחון האם הוא מקבל מספיק אוכל בארוחה - ואולי צריך כבר להעלות לו את כמות האוכל בכל ארוחה, וכך הוא יפתח פער יותר סביר בין הארוחות. אם הוא ממשיך בחוסר שקט במהלך היום יתכן ויש צורך לשקול החלפת התמ"ל בתמ"ל אחר - כיון שזו יכולה להיות סימן לרגישות לאחד ממרכיבי התמ"ל. לגבי השינה והקושי בהירדמות -תינוקות בני 6 שבועות אמורים לישון הרבה גם ביום - כך שלא סביר שבגלל שישן הרבה ביום הוא מתקשה להירדם בלילה - בד"כ הקושי להירדם נובע מפיספוס חלון שינה - חלון שינה הינו הזמן המתאים ביותר להשכיב את התינוק - זהו הזמן שהתינוק עייף אך לא עייף מדי - ואז הוא יירדם בקלות. אפשר לגלות את חלונות השינה של תינוקך על ידי הסתכלות עליו במהלך היממה - ובחיפוש אחרי סממנים של עייפות התחלתית - לעיתים זה בהייה באויר, או הפחתה בתנועות רגליים, ורק אח"כ מגיעים הפיהוקים וחוסר השקט (ואלו כבר סימנים מאוחרים של עייפות). כדאי לנסות להשכיב את התינוק לישון בחלון השינה - ואז יש סבירות גבוהה שהוא יירדם יותר בקלות. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב