בשר (לגיל 8 חודשים)

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/02/2013 | 21:06 | מאת: אמא

1. איזה חלק של בשר בקר מתאים למרק מרוסק, כזה שמתבשל מהר ורך לריסוק בבלנדר? ניסיתי כבר שני סוגים והם לא היו טובים. 2. קרה לי שנתקעתי בלי שוקיים ושמתי במקום חזה עוף. האם זה בסדר? (מבחינת ויטמין ברזל וכו'). 3. כמה שוקיים שמים במנה של 250 גרם? כשאני קונה שוקיים תמיד יש חלק גדולים וחלק קטנים ואני לא יודעת כמה צריך. אני מכינה מרק ליומיים.

אמא שלום, לגבי בשר בקר - כדאי לשאול את הקצב - הוא המומחה לסוגים שמתאימים למרק - אם את מוצאת שהבשר לא מתרכך מספיק במרק על מנת לטחון אותו - אפשר לבשל כדורי בשר (מבשר טחון) בתוך המרק - וזה נטחן בקלות. אין בעיה לשים חזה עוף במקום שוקיים - בשוק יש קצת יותר ברזל - אבל אין בעיה מדיי פעם לגוון בחלקים האחרים של העוף או הודו... ההמלצה היא להציע כמות בשר השווה לשוק של עוף ליום (זה יוצא בערך 50 גרם בשר - או לפי העין לראות כמה כמות של בשר עוף יורד מהשוק - וכמות כזאת זה המנה היומית המומלצת). לכן אם את מכינה מרק ליומיים - כדאי להכין את המרק עם 2 שוקיים - כך הוא יקבל כמות השווה לשוק של עוף ליום. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב