תזונה לתינוק בן 5 חודשים?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/02/2013 | 15:07 | מאת: אלינור

שלום, בני בן חמישה חודשים וקצת וניזון עד עכשיו מהנקה וסימילק (בעיקר הנקה), הוא נמצא אצל מטפלת ואני שואבת לה חלב,בשבועות האחרונים התחלנו לתת לו טעימות של פירות וירקות והוא ממש אהב, מהשבוע הוא התחיל לאכול ממש מנה מלאה של ירקות ופירות והוא ממש שבע מזה (3 שעות ואפילו יותר) ורגוע יותר- הוא היה פולט המון, האם זה תקין שבגיל כזה הוא יאכל מנה מלאה של פירות וירקות? אם כן האם מותר להוסיף בשר למרק? שאלה נוספת: הבנתי שדייסה נותנים בגיל שישה חודשים- האם מותר להוסיף דייסה לחלב אם או רק לתחליף?האם ממולץ לתת דייסה גם באמצע היום או רק בלילה לפני השינה? אשמח לתשובתך תודה, אלינור

אלינור שלום, כיון שהוא התחיל לאכול , וכבר אוכל את המרק ואת הפירות בתיאבון - וטוב לו עם זה, אפשר להמשיך ולהקדם , ומומלץ להוסיף את העוף למרק - זה החלק החשוב במרק כי זה מוסיף ברזל , חלבון ושומן. לגבי דייסה - השאלה אם צריך דייסה. אם הוא יונק בשילוב עם סימילק ומקבל מנת פירות ומנת ירקות - וקצב הגדילה שלו תקין - אין צורך בתוספת דייסה. אם הוא זקוק לעוד ארוחה אפשר לתת מנה אחת של דייסה - ואפשר לתת אותו כארוחת מנחה - מנה של דייסה בכפית אחרי ההתעוררות משנת הצהריים(או כמנה לפני שנת הלילה). אני בעד לשמור את חלב האם - כחלב אם ולא עם תוספת של דייסה , וכיון שהוא כבר נחשף לסימילק - אז אם יש צורך בתוספת של דייסה - הייתי מוסיפה אותו לסימילק. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב