תינוק ישנוני

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/02/2013 | 21:49 | מאת: שירן

שלום, הבן שלי בן 3.5 חודשים מאוד אוהב לישון. ישן בממוצע כ -19 שעות ביממה. האם נורמלי? הוא די כועס ועצבני כשאני מנסה להעיר אותו מיוזמתי... יש לציין שהוא כן מתעורר כל 3-4 שעות במהלך היום לאכול (בלילה פחות..). הוא עוקב במבט, מושיט ידיים לצעצועים (לא תופס אלא רק מושיט יד ומנענע דברים), מרים את הראש אבל לא את החזה. מחייך (לא הרבה, די קשוח) ומקשקש די הרבה.. האם זה נורמלי..?? יש לציין שנולד במשקל לידה נמוך והיה שבועיים באינקובטור עקב שיליה לא תקינה בשבוע 37.

שירן שלום,בגיל של המתוק הוא אמור לישון כ15 שעות ביממה מהם כ10 שעות בלילה (ולאו דוקא רצופות )ועוד 5 שעות ביום מחולק ל3 פרקי שינה. כדי לבחון ברמת דיוק כמה אכן הוא ישן לעומת שעות ערות /ההאכלה/ משחק/החתלות וכו' - כדאי לעשות רישום מדוייק של שעות השינה לעומת כל השאר - וכך תוכלי לודא שהוא בגבול הנורמה לבני גילו מבחינת שינה. מבחינה התפתחותית - הוא רכש את אבני ההתפתחות לגילו - עוקב במבט, מחייך (וזה הזמן לשמוע גם צחוק)מקשקש, מושיט ידיים לצעצועים (וזה הזמן לראות אותו משחק עם 2 הידיים יחדיו ומכניס את האצבעות לפה), ומרים ראש (וככל שיהיה על הבטן בשעות ערות הוא ישכלל את זה להרמת הראש בהישענות על הזרועות).אם הוא עולה באחוזוני הגדילה שלו,ובכל זאת את רואה שהוא ישן יותר מהממוצע לבני גיל - כדאי לבדוק האם הוא לבוש מספיק/החדר מחומם מספיק - תינוקות שקר להם נוטים לישון יותר.שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב