לשון בחוץ

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/02/2013 | 14:15 | מאת: אולגה

שלום ד"ר, נועה בת 3 וחצי חודשים כרונולוגי וכמעט חודשיים מתוקן. מאז שנולדה הלשון שלה רוב הזמן בחוץ. נאמר לנו כי הלשון שלה גדולה, לפני כן חשבנו כי זאת בגלל שיש לה בעיה עם הורמון בלוטת התריס אך הרופאה בתחום אמרה שזה לא קשור. האם הדבר מהווה בעיה? אוסיף ואומר שהלשון שלה גם חצויה. תודה.

אולגה שלום, שירבוב הלשון החוצה בתינוקות יכול להעיד על כמה דברים. - הוא יכול להעיד על בעיה בבלוטת התריס - אך את זה הרופאה שללה, הוא יכול להעיד על נטייה משפחתית- יתכן ומישהו מכם ההורים גם היה הרבה עם לשון בחוץ (אפשר לגלות זאת בהסתכלות על תמונות ינקות שלכם), והוא יכול להעיד על חולשה מסויימת בטונוס שרירים - שאחד הביטויים הינו לשון בחוץ. במידה ואכן זו הסיבה, החולשה תתבטא בדברים נוספים - למשל קושי בהרמת ראש בשכיבה על הבטן - ואז נדרשת יעוץ אצל פיזוטריפיסטית ילדים . בד"כ במהלך השנה, כאשר נועה תגדל ותתחזק - סביר כי הלשון תתחיל להיות יותר בפנים - עד לפתרון מלא של הבעיה . שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב