חגורת הכתפיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/02/2013 | 08:19 | מאת: מיטל

שלום, בני כבן חודשיים. כשאני שמה אותו על הבטן ניתן לראות בבירור כי יד אחת חזקה מהשנייה וכי הוא מסובב את הראש יותר לכיוון היד החזקה. איך אני יכולה לעודד הפניית הראש לצד השני וחיזוק היד החלשה? תודה, מיטל

מיטל שלום, עידוד גריה לשני הצדדים הינו חשוב. כדי לעודד אותו להפנות את הראש לכיוון השני - צריך להניח אותו בעריסתו - /מיטתו - לכיוון השני - כלומר, אם כעת ראש המיטה הינו בצד ימין וכך את רגילה להניח אותו, אז כעת יש להניח אותו לצד שמאל של המיטה, גם אם ראש המיטה נשאר בצד ימין(וכמובן לשים צעצוע בצד הנכון, או להניח את ראשך על ידו כדי שהוא יפנה את ראשו לכיוון שלך. . גם בתנוחות החזקה - יש לזכור לעשות לו גרעפס לא רק בכתף המועדפת שלך - אלא גם בכתף השניה. לחיזוק היד - יש לשים אותו על הבטן - כמה שיותר - בשעות ערות - והוא כבר יאמץ את 2 הידיים על מנת להישען עליהם. אני מציעה גם לפנות לייעוץ פיזוטרפיסטית (יש טיפות חלב עם פיזוטרפיסטית צמודה, ובידה ולא ניתן לפנות דרך המכון להתפתחות הילד- לודא שאכן לא צריך תירגול יותר אינטנסיבי - כדי להגיע למצב של שימוש סימטרי של הגוף. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב