שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/02/2013 | 10:36 | מאת: אמא

שלום, בתי בת שנה, יונקת מלא וללא שיניים עדין. כל לילה מחדש בתקופה האחרונה היא מתעוררת כמה פעמים בלילה בצרחות ורק לאחר כמה דק' היא נרגעת. כשהיא בוכה לאחר 3 שעות מהארוחה הקודמת אני נותנת לה שוב לאכול אבל היא בוכה גם בין לבין יכול להיות שזה רק שיניים, אבל כ"כ הרבה זמן? האם זה יכול להצביע על בעיה כלשהי והאם זה יכול לגרום לבעיות בעתיד השינה הלא רציפה הזו? מה שכן הבכי מתחיל רק מסביבות השעה 1 עד אז היא ישנה ברצף עם פעם אחת התעוררות לאוכל וממשיכה לישון. אודה על תשובתך.

אמא שלום, תינוקת בת שנה אמורה לישון כ11 שעות בלילה - מהם 5 השעות הראשונות הם שינה רציפה - כי זו השינה העמוקה, ואח"כ יתכנו קימות כי זו שינה קלה יותר. אך גם כשהיא קמה - ומקבלת הנקה - מצופה כי תחזור לישון מיד אח"כ. היא איננה זקוקה להנקה בלילה כאוכל (חוץ מפעם אחת בלילה כשהיא קמה אחרי השינה העמוקה - אפשר לאפשר לה זאת), את יתר ההנקות היא למעשה מנצלת כהקשר שינה - היא למדה שרק עם הנקה היא יכולה להירדם חזרה. לכן השלב הראשון הוא ללמד אותה להירדם ללא הנקה - ולכן גם בהנקה לפני השינה יש לנתק אותה מהשד כשהיא מנונמנת ולהשכיבה במיטתה כדי שההירדמות הסופית תהיה במיטתה. במשך הזמן - יש לנתק אותה אף לפני שהיא מנונמנת ולהשכיב אותה במיטה שלה להרדמה. אם היא בוכה בלילה - יש לגשת אליה - להשכיב אותה, להגיד שימי ראש וללטף אותה ולעשות ש'ש'ש' - כך אנו משנים את הרגל ההירדמות שלה. בתחילה השינוי הזה יגרום לבכי - אבל אם תהיי עקבית - היא תלמד מהר שכך נרדמים - גם ללא הנקה (אם זה מה שאת רוצה!). לגבי בקיעת שיניים - אכן יתכן והקימות עם הצרחות שייכות לבקיעת שיניים - כדאי לפנות לרופא המטפל פעם אחת רק לודא שאין סיבה רפואית אחרת להתעוררויות בחוסר שקט - ואם הכל תקין, אפשר להתחיל ללמד אותה להירדם ללא הנקה. בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב