טעימות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/02/2013 | 16:59 | מאת: שרית

שלום, רציתי לשאול בנושא טעימות: האם מומלץ לבשל את הירק או לאדות אותו? הבנתי שבאידוי הוויטמינים נשמרים. האם יש אמת בכך? או שמספיק רק לבשל ואז לטחון? תודה, שרית

שרית,אכן באידוי יש שמירה טובה יותר של הויטמינים - אבל לרוב האנשים אין סירים מיוחדים לאידוי ולכן הולכים על השיטה המקובלת של בישול(בסה"כ כשהתינוק יאכל כבר כמות של ירקות - הוא כבר יקבל ויטמינים - למרות שחלק הלכו לאיבוד בבישול - עדיין הכמות של הירקות תחפה על החסר החלקי כתוצאה מהבישול. ), לכן אפשר לבשל בשיטה הקונבנציונלית ולטחון. יש לציין כי מומלץ תוך שבוע מתחילת החשיפה לירקות להוסיף את העוף/הודו/בקר - כיון שהתינוק זקוק לחלבון, לשומן ולברזל . בתיאבון!

11/02/2013 | 11:33 | מאת: שרית

ראשית-תודה רבה על המענה!!! שנית- את העוף/הודו/בקר לטחון עם מים בכדי שיהיה במרקם עיסתי או לטחון לבד? שאלה נוספת: האם מומלץ לרכוש מזונות אורגניים? מה דעתך? אני רוצה לתת לבני את הטוב ביותר ואני מאוד חוששת מכל הכימיקלים. תודה, שרית.

מנהל פורום טיפת חלב