התפתחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/02/2013 | 16:58 | מאת: שרית

שלום, בני בן ה 5 וטרם התהפך. על הבטן הוא מסרב לשכב ובוכה. אילו תרגילים עלינו לבצע איתו בכדי שיתהפך? האם תוכלי להפנות אותי בבקשה למידע בנושא? תודה, שרית

שרית שלום,היכולת להתהפך נבחנת רק מגיל 6 חודשים - אז מצופה שהתינוק יהיה מסוגל להתהפך ל2 כיוונים - גם בטן גב וגם גב בטן. בגיל 5 חודשים- מצופה שהתינוק יתחיל להסתובב סביב הציר של עצמו(למשל אם את שמה אותו לצד ימין במיטה - את יכולה למצוא אותו אחרי שעה גם לרוחב המיטה וגם בצד שמאל של המיטה. כמו כן , מצופה כשהוא שוכב על הבטן שהוא יתרומם גבוה על הזרועות. כדי לגרות אותו לקראת התהפכות לשני כיוונים - כדאי לשים אותו הרבה על הבטן בשעות ערות - ונרון שאת זה הוא לא אוהב - אז אפשר לעשות זאת לרגעים קצרים כמה פעמים ביום - למשל כל פעם שאת מחתלת לו חיתול - אז משכיבים על הבטן - מדברים וצוחקים איתו - אפשר להניח צעצוע מעניין לפניו - וכשהוא יתחיל להתעצבן להפוך אותו חזרה. וכדי לגרות אותו להתהפך מגב לבטן - יש לגלגל אותו מתנועת "מערוך" - את רוב העבודה הוא יעשה - את רק נותנת לו תמיכה מהצד. את כל הפעולות הללו כדאי לעשות כאשר הוא רק עם חיתול ובגד גוף בלי בגדי החורף - דבר שמקשה עליו להתנועע. רוב התינוקות הללו - משלימים את כל פערי ההתפתחות אחרי פסח - אז הם לבושים פחות, ויכולים להרגיש את גופם ביחס למרחב. חודש טוב ושמח!

מנהל פורום טיפת חלב