אחוזונים נמוכים?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/02/2013 | 18:11 | מאת: LIOR

בני בן חודשיים ושבוע, היום היינו בטיפת חלב, משקלו 4.230 גובהו 57 ס"מ והיקף ראשו 37.5 ס"מ, האם טווח האחוזונים קריטי בהנחה שהוא באחוזון נמוך...? תודה מראש ליאור.

ליאור שלום,אחוזוני המשקל והיקף ראש של בנך - אכן נמוכים יותר מהטווח התקין לבני גילו. אחוזון הגובה - בטווח התקין לבני גילו. אך מעבר להשוואה לבני גילו - יש להתייחס לגדילה שלו - האם הוא גדל על עקומת הגדילה שלו בצורה עקבית (למרות שזה נמוך מבני גילו) - אם כן, זה טוב. אם לא- אז יש לברר למה הוא מתקשה לעלות במשקל. אם הוא נולד במשקל נמוך - לוקח זמן עד שהוא יעשה CATCH UP לקצב גדילה - ושוב המדד הוא האם העליה שלו במדדי הגדילה היא עקבית.

מנהל פורום טיפת חלב