ניתוח להרחבת פתח השופכה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/02/2013 | 13:48 | מאת: ליאת

שלום, יש לי ילדון קטן בין חודשיים וחצי. בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה, נאמר לי שיש צורך בניתוחון קטן של הרחבת פתח השופכה. יש לי 3 שאלות: - האם זוהי פרוצדורה שיכולה לסכן/לפגוע באיבר המין? - הרופא אמר שיש לחכות לגיל שנה (הילד יחסית קטן, חודשיים וחצי - 5 ק"ג כרגע). האם אכן אפשר לחכות או שעדיף בשלב מוקדם ככל האפשר? - האם יש סיכוי גדול יותרלדלקות בשלפוחית השתן עד למועד ניתוח?

ליאת שלום, תיקון מצב של היפוסדיאס (מיקום הפתח קצת לא במקום) או MEATAL STENOSIS - היצרות הפתח - הן 2 תופעות אופייניות לבנים - ואחד הניתוחונצ'יקים המקובלים בגיל הפעוט. לפעמים המצב מאובחן על ידי המוהל, לפעמים על ידי רופא הילדים, ולפעמים על ידי הורים (ואז בד"כ האבחנה נעשית רק אחרי גיל שנתיים כשרואים לאיזה כיוון הפעוט משתין כשהוא עומד ואת מידת הזרם ). בכל מקרה הניתוח מבוצע על ידי אורולוג ילדים מומחה, הוא מהיר ולא אמור לגרום לשום סיבוכים או פגיעה באיבר המין. בד"כ מחכים עם הניתוח עד גיל שנה ואף יותר - גם כדי לתת לתינוק לגדול מבחינה פיזית

המשך תגובה: וגם להקטין את הסיכון מחומרי ההרדמה . לא צריכה להיות עליה בסיכון של דלקות בדרכי השתן עקב היצרות השופכה.

מנהל פורום טיפת חלב