ילד בן3 שמתקשה להרדח

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/02/2013 | 21:41 | מאת: מיכל

בני בן 3 ולוקח לו שעה או יותר מהרכע שנכנס למיטה עד שנרדם, לא משנה אם זה ב 19:00 או ב 21:00, מה יכולה להיות הסיבה לכך?

מיכל שלום, הסיבה הנפוצה ביותר לקושי בהירדמות זה עייפות יתר. ילד שהולך לישון עייף מדי - יתקשה להירדם. פעוט בן 3 אמור לישון כ11 שעות בלילה - כך שדבר ראשון יש לחשב האם הוא ישן מספיק.(והרבה בני 3 לא ישנים מספיק כיון שהם כבר לא ישנים בגן - ומגיעים מהגן מאד עייפים ואנו סוחבים אותם עד הערב...) במידה ולא, יש להקדים את טקס השינה כל כמה ימים בחצי שעה - עד שמגיעים למצב בו הוא ישן את כמות השעות המומלצת לגילו. כמו כן כדאי לודא שכל טקס השינה מבוצע בחדר שלו - לא בסלון עם טלויזיה, או במטבח עם אוכל - כמה שפחות גירויים לפני השינה - יעזור להכניס אותו למצב של טרום שינה. בגיל שלוש מאד כדאי להכין טבלת התנהגויות חיוביות - כלומר טבלה שמכילה כמה דברים שהוא עושה בלי קושי - לדוגמא - אמבטיה, לבישת פיז'מה, צחצוח שיניים, נשיקת לילה טוב, ועוד דבר אחד"נרדמתי מהר". בכל בוקר - שמים בכל סעיף שהוא עשה - מדבקה, ואם יש סעיף שהוא לא ביצע - כגון "נרדמתי מהר" לא בוצע כי לקח לו שעתיים להירדם - אז להגיד לו - אתמול בלילה לא הצלחת - אבל אני בטוחה שתצליח הלילה (במיוחד כי את תעזרי לו בכך שהוא ילך לישון מוקדם יותר וכך לא יגיע עייף מדיי לשנת הלילה) - וכמובן אם בלילה הבא הוא נרדם בקלות - יש לתת לו מדבקה ולהגיד לו כל הכבוד. וכך לעשות כל בוקר - עם ההתעוררות.(ילדים בני שלוש מאד אוהבים מדבקות!) כדאי לשלב את הטבלה עם "רשימת אחרונים" - כי בני 3 נוטים "לשגע" אותנו - עם עוד פעם רוצה לשתות, עוד פעם צריך פיפי, עוד פעם חיבוק וכו' וכו' - ב"רשימת האחרונים" אפשר לסמן איתו דברים שהוא ביקש פעם אחת - ואז אם הוא מבקש את זה עוד פעם - להגיד לו "לא. כבר עשיתי את זה פעם אחרונה. תראה שסימנתי ". בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב