תמ"ל - גיל 3 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/02/2013 | 11:50 | מאת: שירי

שלום רב, בני בן 3 חודשים, נולד במשקל לידה נמוך (1.8 ק"ג שבוע 38) ניזון מתמ"ל בהתחלה תזונת פגים (סימילאק נאושור) ולאחר מכן סימילאק אדוונס. כיום שוקל כ -4.6 ק"ג. ניזון מכ-6 ארוחות של 90 מ"ל ביום - במהלך היום כל 3 שעות ובלילה פחות. האם זה תקין? המשקל ביחס לגובה שלו תקין. ניסינו להגדיל לו את הכמות אך בדרך כלל הוא לא מוכן לאכול יותר ואם כן אז הוא פולט הכל...

שירי שלום, על פי הנתונים, בנך כעת באחוזון 3 - כלומר מלידתו הוא ממשיך בעליה מתמדת לעבר האחוזון המתאים לבני גילו. נכון שהוא עדיין באחוזון משקל נמוך, אך העליה אמורה להיות עקבית והדרגתית - ואת זה הוא עושה, ויש לזכור כי הוא נולד באחוזון משקל אף יותר נמוך מ3. יש לעקוב שקצב העליה במשקל ממשיך, והוא ישיג את אחוזון בני גילו במהרה. תהנו מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב